Brak wykresów temp w aplikacji na androidzie - Własny serwer na QNAPie

Moderator: fracz

tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

czw lis 21, 2019 11:51 am

Oto efekt:

Kod: Zaznacz cały

[~] # docker logs --tail=50 supla_supla-cloud_1
Clients to disable: 0


supla:clean:passed-io-client-registration-dates
-----------------------------------------------

Client registration expiration date - cleared: 0
I/O Device registration expiration date - cleared: 0

supla:clean:disable-demo-client-apps
------------------------------------

Clients to disable: 0


supla:clean:passed-io-client-registration-dates
-----------------------------------------------

Client registration expiration date - cleared: 0
I/O Device registration expiration date - cleared: 0

supla:clean:disable-demo-client-apps
------------------------------------

Clients to disable: 0


supla:clean:passed-io-client-registration-dates
-----------------------------------------------

Client registration expiration date - cleared: 0
I/O Device registration expiration date - cleared: 0

supla:clean:disable-demo-client-apps
------------------------------------

Clients to disable: 0


supla:clean:passed-io-client-registration-dates
-----------------------------------------------

Client registration expiration date - cleared: 0
I/O Device registration expiration date - cleared: 0

supla:clean:disable-demo-client-apps
------------------------------------

Clients to disable: 0

[~] #
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1103
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 21, 2019 11:59 am

dziwne, wygląda dobrze... w takim razie przyczyny szukałbym w zduplikowanym kontenerze - usunąłbym go, ale mogę się mylić :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

czw lis 21, 2019 12:02 pm

Ale nie ma już zduplikowanego kontenera. Wszystko działa tylko nie czyta wykresów w aplikacji na androida. Mam rolety, kilka wyłączników i pomiar temp i wilgotności. Odczyty działają ale brak wykresów i szukam przyczyny
Załączniki
Screenshot_20191121-130539_SUPLA.jpg
Screenshot_20191121-130539_SUPLA.jpg (65.33 KiB) Przejrzano 336 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 21, 2019 12:18 pm

Musisz ustawić CLOUD_DOMAIN na odpowiedni adres.
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

czw lis 21, 2019 12:22 pm

Ok, ale nie wiem jak to zrobić w kontenerze na QNAPie.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1103
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 21, 2019 12:53 pm

tomekk87 pisze:
czw lis 21, 2019 12:22 pm
Ok, ale nie wiem jak to zrobić w kontenerze na QNAPie.
W ssh:

Kod: Zaznacz cały

cd /share/Container/container-station-data/application/supla/
vi .env
W tym pliku zmień CLOUD_DOMAIN
Po zapisaniu zmian:

Kod: Zaznacz cały

./supla.sh restart
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

czw lis 21, 2019 1:03 pm

Pojawia się coś takiego:
Załączniki
11.JPG
11.JPG (41.41 KiB) Przejrzano 309 razy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1103
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 21, 2019 1:15 pm

hmmm... tak jakby ten plik nie istniał lub był jest pusty :(
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

czw lis 21, 2019 1:20 pm

No właśnie dlatego zawracam Wam głowę na tym forum. Wydaje mi się, że suplę w Container Station na QNAPie inaczej się konfiguruje niż na typowym dockerze.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1103
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lis 21, 2019 1:23 pm

No właśnie inaczej, tam są głupie ścieżki :D
A takie coś masz?

Kod: Zaznacz cały

vi docker-compose.yml
Poszukaj gdzieś w obrębie tego katalogu i zobacz jeszcze czy tutaj będzie ta zmienna.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ