Sonoff 4CH Pro

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 574
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

sob maja 25, 2019 7:40 pm

Czy do Sonoff 4CH Pro można zaprogramować więcej jak jeden pilot?
Chciałem dodać dwa, ale jak dodam drugi to pierwszy przestaje działaś.
Nie spełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

sob maja 25, 2019 8:49 pm

Lector pisze:
sob maja 25, 2019 7:40 pm
Czy do Sonoff 4CH Pro można zaprogramować więcej jak jeden pilot?
Chciałem dodać dwa, ale jak dodam drugi to pierwszy przestaje działaś.
Można, ja mam trzy i wszystkie działają.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 574
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz maja 26, 2019 8:44 am

A jak programujesz?
Podwójne kliknięcie przycisku na Sonoff i później pilot?
Masz wgraną Suple?

Jak mi się nie uda, to i tak zamówiłem dziś pilota z opcją kopiowania.
Nie spełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

ndz maja 26, 2019 4:26 pm

Lector pisze:
ndz maja 26, 2019 8:44 am
A jak programujesz?
Podwójne kliknięcie przycisku na Sonoff i później pilot?
Masz wgraną Suple?
Dokładnie tak. Firmware "multiboard".
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 574
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz maja 26, 2019 7:24 pm

Jeszcze raz dziś poszedłem programować piloty i dupa.
Mam model V2 i również Multiboard z 10.10.2018 na okładzie.
Jak dodam pilot i chcę dodać drugi wywala mi pierwszy.

Więc czekam za pilotem z kopiowaniem kodów, w tedy sobie skopiuje kody i będę miał włącznik na ścianę (potrójny - https://pl.aliexpress.com/item/KTNNKG-4 ... 5c0fLVB8VY) i pilot z czterema przyciskami.
Nie spełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 574
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

śr maja 29, 2019 8:22 pm

Dziś dostałem pilot kopiujący.
Kody skopiowane i mam działający włącznik i pilot :)
Nie spełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
vijay2
Posty: 18
Rejestracja: sob mar 09, 2019 5:54 pm

pt maja 31, 2019 9:19 pm

Witam, używam kilku 4ch pro +włączniki ścienne (piloty) i bardzo irytujące jest, że działają w trybie "on release". Oczywiście przyciski w module też tak działają strasznie topornie ale zauważyłem ciekawą rzecz, te same piloty z Sonoff Touch działają ON PRESS. Ma ktoś pomysł co zrobić żeby 4ch pro też tak działały? W pomieszczeniach, w których mam 3 źródła światła muszę przy włączniku spędzić 5 sekund żeby wszystko zapalić gdy był tam stary włącznik starczała 0,1s :)
Kocurr
Posty: 7
Rejestracja: ndz sie 25, 2019 7:53 pm

ndz sie 25, 2019 7:55 pm

vijay2 pisze:
pt maja 31, 2019 9:19 pm
Witam, używam kilku 4ch pro +włączniki ścienne (piloty) i bardzo irytujące jest, że działają w trybie "on release". Oczywiście przyciski w module też tak działają strasznie topornie ale zauważyłem ciekawą rzecz, te same piloty z Sonoff Touch działają ON PRESS. Ma ktoś pomysł co zrobić żeby 4ch pro też tak działały? W pomieszczeniach, w których mam 3 źródła światła muszę przy włączniku spędzić 5 sekund żeby wszystko zapalić gdy był tam stary włącznik starczała 0,1s :)
To samo u mnie. Jest to irytujące, dobrze by było jakby można było to zmienić 👍🏻👍🏻
martinok
Posty: 51
Rejestracja: sob gru 17, 2016 10:12 am

sob wrz 21, 2019 6:00 pm

Kocurr pisze:
ndz sie 25, 2019 7:55 pm
vijay2 pisze:
pt maja 31, 2019 9:19 pm
Witam, używam kilku 4ch pro +włączniki ścienne (piloty) i bardzo irytujące jest, że działają w trybie "on release". Oczywiście przyciski w module też tak działają strasznie topornie ale zauważyłem ciekawą rzecz, te same piloty z Sonoff Touch działają ON PRESS. Ma ktoś pomysł co zrobić żeby 4ch pro też tak działały? W pomieszczeniach, w których mam 3 źródła światła muszę przy włączniku spędzić 5 sekund żeby wszystko zapalić gdy był tam stary włącznik starczała 0,1s :)
To samo u mnie. Jest to irytujące, dobrze by było jakby można było to zmienić 👍🏻👍🏻
Witam.
Też mnie to irytowało i do tego kombinacje z kondensatorami żeby nie przekaźnik na pierwszym kanale nie załączał się przy braku połączenia.
Wgrałem Firmware Primary GUI i jak ręką odjął.
Przełączniki działają ON PRESS pilot też i nie zaobserwowałem żadnego samoczynnego załączania przekaźników czy to przy zaniku zasilania czy zaniku połączenia. Na razie testuje drugi dzień.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

sob wrz 21, 2019 8:21 pm

martinok pisze:
sob wrz 21, 2019 6:00 pm

Witam.
Też mnie to irytowało i do tego kombinacje z kondensatorami żeby nie przekaźnik na pierwszym kanale nie załączał się przy braku połączenia.
Wgrałem Firmware Primary GUI i jak ręką odjął.
Przełączniki działają ON PRESS pilot też i nie zaobserwowałem żadnego samoczynnego załączania przekaźników czy to przy zaniku zasilania czy zaniku połączenia. Na razie testuje drugi dzień.
Pozdrawiam
Witam
A mógłbyś wstawić binarkę? Też bym protestował.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff 4CH”