Sonoff 4CH Pro

User avatar
Lector
Posts: 428
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Sat May 25, 2019 7:40 pm

Czy do Sonoff 4CH Pro można zaprogramować więcej jak jeden pilot?
Chciałem dodać dwa, ale jak dodam drugi to pierwszy przestaje działaś.
User avatar
makrz
Posts: 119
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Sat May 25, 2019 8:49 pm

Lector wrote:
Sat May 25, 2019 7:40 pm
Czy do Sonoff 4CH Pro można zaprogramować więcej jak jeden pilot?
Chciałem dodać dwa, ale jak dodam drugi to pierwszy przestaje działaś.
Można, ja mam trzy i wszystkie działają.
User avatar
Lector
Posts: 428
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Sun May 26, 2019 8:44 am

A jak programujesz?
Podwójne kliknięcie przycisku na Sonoff i później pilot?
Masz wgraną Suple?

Jak mi się nie uda, to i tak zamówiłem dziś pilota z opcją kopiowania.
User avatar
makrz
Posts: 119
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Sun May 26, 2019 4:26 pm

Lector wrote:
Sun May 26, 2019 8:44 am
A jak programujesz?
Podwójne kliknięcie przycisku na Sonoff i później pilot?
Masz wgraną Suple?
Dokładnie tak. Firmware "multiboard".
User avatar
Lector
Posts: 428
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Sun May 26, 2019 7:24 pm

Jeszcze raz dziś poszedłem programować piloty i dupa.
Mam model V2 i również Multiboard z 10.10.2018 na okładzie.
Jak dodam pilot i chcę dodać drugi wywala mi pierwszy.

Więc czekam za pilotem z kopiowaniem kodów, w tedy sobie skopiuje kody i będę miał włącznik na ścianę (potrójny - https://pl.aliexpress.com/item/KTNNKG-4 ... 5c0fLVB8VY) i pilot z czterema przyciskami.
User avatar
Lector
Posts: 428
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Wed May 29, 2019 8:22 pm

Dziś dostałem pilot kopiujący.
Kody skopiowane i mam działający włącznik i pilot :)
vijay2
Posts: 16
Joined: Sat Mar 09, 2019 5:54 pm

Fri May 31, 2019 9:19 pm

Witam, używam kilku 4ch pro +włączniki ścienne (piloty) i bardzo irytujące jest, że działają w trybie "on release". Oczywiście przyciski w module też tak działają strasznie topornie ale zauważyłem ciekawą rzecz, te same piloty z Sonoff Touch działają ON PRESS. Ma ktoś pomysł co zrobić żeby 4ch pro też tak działały? W pomieszczeniach, w których mam 3 źródła światła muszę przy włączniku spędzić 5 sekund żeby wszystko zapalić gdy był tam stary włącznik starczała 0,1s :)
Post Reply