Sonoff 4CH Pro

martinok
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2016 10:12 am

Sat Sep 21, 2019 9:21 pm

Proszę.
To jest dla 4 CH PRO R2
Sensor na SDA
Pozdrawiam
Attachments
Primary_GUI_SONOFF_4CH_R2.ino.rar
(198.54 KiB) Downloaded 27 times
User avatar
makrz
Posts: 261
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Sun Sep 22, 2019 8:46 am

martinok wrote:
Sat Sep 21, 2019 9:21 pm
Proszę.
To jest dla 4 CH PRO R2
Sensor na SDA
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo.
Tak na szybko.
Po podaniu zasilania klepie przekaźnik 2 i 3 z ustawieniem "pamiętaj stan" (przed podaniem wszystkie wyłączone).
Z stawieniem "reset" klepie nr 3.
Przyciski i pilot działają "on press".
Led po zalogowaniu gaśnie (wolę gdy świeci).
To tyle.
Pozdrawiam
martinok
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2016 10:12 am

Sun Sep 22, 2019 9:20 am

makrz wrote:
Sun Sep 22, 2019 8:46 am
martinok wrote:
Sat Sep 21, 2019 9:21 pm
Proszę.
To jest dla 4 CH PRO R2
Sensor na SDA
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo.
Tak na szybko.
Po podaniu zasilania klepie przekaźnik 2 i 3 z ustawieniem "pamiętaj stan" (przed podaniem wszystkie wyłączone).
Z stawieniem "reset" klepie nr 3.
Przyciski i pilot działają "on press".
Led po zalogowaniu gaśnie (wolę gdy świeci).
To tyle.
Pozdrawiam
Trudno powiedzieć u mnie nic nie klapie z którymikolwiek ustawieniami.
Czyściłeś ESP przed wgraniem?
Czyściłeś EEPROM?
Może coś siedzi starego.
Pozdrawiam
User avatar
makrz
Posts: 261
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Sun Sep 22, 2019 10:20 am

martinok wrote:
Sun Sep 22, 2019 9:20 am
makrz wrote:
Sun Sep 22, 2019 8:46 am
martinok wrote:
Sat Sep 21, 2019 9:21 pm
Proszę.
To jest dla 4 CH PRO R2
Sensor na SDA
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo.
Tak na szybko.
Po podaniu zasilania klepie przekaźnik 2 i 3 z ustawieniem "pamiętaj stan" (przed podaniem wszystkie wyłączone).
Z stawieniem "reset" klepie nr 3.
Przyciski i pilot działają "on press".
Led po zalogowaniu gaśnie (wolę gdy świeci).
To tyle.
Pozdrawiam
Trudno powiedzieć u mnie nic nie klapie z którymikolwiek ustawieniami.
Czyściłeś ESP przed wgraniem?
Czyściłeś EEPROM?
Może coś siedzi starego.
Pozdrawiam
Pisząc że "klepie" miałem na myśli to, że włączając zasilanie sonoffa załącza się na chwilę przekaźnik nr 3 przy ustawieniu "reset"
a jeżeli ustawione jest "pamiętaj stan" to po włączeniu zasilania sonoffa włącza się na chwilę przekaźnik 2 i 3.
Sonoff oczywiście czyszczony przed wgraniem.
martinok
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2016 10:12 am

Sun Sep 22, 2019 12:23 pm

makrz wrote:
Sun Sep 22, 2019 10:20 am
martinok wrote:
Sun Sep 22, 2019 9:20 am
makrz wrote:
Sun Sep 22, 2019 8:46 am


Dziękuję bardzo.
Tak na szybko.
Po podaniu zasilania klepie przekaźnik 2 i 3 z ustawieniem "pamiętaj stan" (przed podaniem wszystkie wyłączone).
Z stawieniem "reset" klepie nr 3.
Przyciski i pilot działają "on press".
Led po zalogowaniu gaśnie (wolę gdy świeci).
To tyle.
Pozdrawiam
Trudno powiedzieć u mnie nic nie klapie z którymikolwiek ustawieniami.
Czyściłeś ESP przed wgraniem?
Czyściłeś EEPROM?
Może coś siedzi starego.
Pozdrawiam
Pisząc że "klepie" miałem na myśli to, że włączając zasilanie sonoffa załącza się na chwilę przekaźnik nr 3 przy ustawieniu "reset"
a jeżeli ustawione jest "pamiętaj stan" to po włączeniu zasilania sonoffa włącza się na chwilę przekaźnik 2 i 3.
Sonoff oczywiście czyszczony przed wgraniem.
Rozumiem.
Ciekawe jakaś przyczyna musi być u mnie nie ma takich objawów tak jak ustawione tak działa i nie ma że na chwilę się załącza.
Może inni zainteresowani się wypowiedzą.
Jeszcze raz podkreślę że ja mam wersję R2 (ta z małym ESP)

Jeżeli masz ochotę drążyć temat to po wyczyszczeniu EEPROM odczytaj jego zawartość czy aby na pewno jest pusty tzn czy wszędzie jest 0

Pozdrawiam
User avatar
makrz
Posts: 261
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Sun Sep 22, 2019 1:04 pm

martinok wrote:
Sun Sep 22, 2019 12:23 pm
makrz wrote:
Sun Sep 22, 2019 10:20 am
martinok wrote:
Sun Sep 22, 2019 9:20 am


Trudno powiedzieć u mnie nic nie klapie z którymikolwiek ustawieniami.
Czyściłeś ESP przed wgraniem?
Czyściłeś EEPROM?
Może coś siedzi starego.
Pozdrawiam
Pisząc że "klepie" miałem na myśli to, że włączając zasilanie sonoffa załącza się na chwilę przekaźnik nr 3 przy ustawieniu "reset"
a jeżeli ustawione jest "pamiętaj stan" to po włączeniu zasilania sonoffa włącza się na chwilę przekaźnik 2 i 3.
Sonoff oczywiście czyszczony przed wgraniem.
Rozumiem.
Ciekawe jakaś przyczyna musi być u mnie nie ma takich objawów tak jak ustawione tak działa i nie ma że na chwilę się załącza.
Może inni zainteresowani się wypowiedzą.
Jeszcze raz podkreślę że ja mam wersję R2 (ta z małym ESP)

Jeżeli masz ochotę drążyć temat to po wyczyszczeniu EEPROM odczytaj jego zawartość czy aby na pewno jest pusty tzn czy wszędzie jest 0

Pozdrawiam
Też mam 4 ch pro rev2.
Klepanie występuje tylko w momencie uruchomienia modułu, albo zaniku a następnie powrotu napięcia.
Jeżeli u Ciebie nie występuje to może inną kompilację. Wgrywasz z arduino ide, czy robisz bina?
martinok
Posts: 51
Joined: Sat Dec 17, 2016 10:12 am

Sun Sep 22, 2019 4:27 pm


Też mam 4 ch pro rev2.
Klepanie występuje tylko w momencie uruchomienia modułu, albo zaniku a następnie powrotu napięcia.
Jeżeli u Ciebie nie występuje to może inną kompilację. Wgrywasz z arduino ide, czy robisz bina?
Wgrywam poprzez Arduino IDE.
Ale zanim zamieściłem bin-a na forum to go wgrałem żeby sprawdzić.
Mało tego pobrałem przed chwilą tego bin- a z forum ,wgrałem i też jest wszystko ok.
chappie
Posts: 2
Joined: Tue Mar 13, 2018 3:32 pm

Fri Oct 04, 2019 7:32 pm

and111 wrote:
Tue Apr 02, 2019 7:50 pm
Do tranzystora lutowałem tylko do jednej nóżki. Na zdjęciu oznaczyłem miejsce lutowania czerwonym obramowaniem.Drugą nóżkę kondensatora łączyłem z GND (przewierciłem otwory przez PCB w wolnym miejscu, przełożyłem przez otwory nóżki kondensatorów i przylutowałem je do GND z drugiej strony PCB).
Gdzie ma być +
and111
Posts: 54
Joined: Sun Feb 18, 2018 3:54 pm

Fri Oct 04, 2019 8:05 pm

Do tranzystora
jeremy100
Posts: 3
Joined: Mon Apr 16, 2018 7:55 pm

Mon Oct 28, 2019 4:00 pm

Witam kolegów

mam pytanie czy u was w sonoff 4ch też reaguje z takim dużym opóźnieniem na wciśnięcie przycisku. U mnie po wciśnięciu przycisku na sonoffie stan przekaźnika zmienia się nie natychmiast tylko po około 1 sekundzie
Post Reply