Strona 15 z 15

Re: Sonoff 4CH Pro

: ndz maja 10, 2020 1:50 pm
autor: and111
Lector pisze:
ndz maja 10, 2020 12:23 pm
Button 1 jest na GPIO 0 więc nie trzeba szukać na płytce.
W 4CH tak. W 4CH Pro nie.

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn maja 11, 2020 7:11 am
autor: pykaman
Witam. Problem z wgranie softu do 4ch V1 . Kiedyś supla się wgrała. Nie pamiętam czy były jakieś problemy. Teraz próbuje wgrać multiboard. I tak jak zawsze spinam gpio0 i gnd wpinam do kompa ,puszczam. Diody nie świecą. Żadna. Klikam flash. I nic. Na ESP flash po chwili czerwone okienko failed. Na czarnym oknie - Chip error . Na node mcu flasher również nic się nie dzieje. Niby moduł wchodzi w tryb flash ale nie sygnalizuje diodami. Inny programator- to samo. Zmiana portu com, nowy sterownik programatora, i nic. Za chwilę wgrywanie do basica - bez problemu. Co może być? Moduł dalej działa poprawnie na dotychczasowym sofcie
Zauważyłem że mój sonoff ma esp8285 . Czy multiboard pójdzie na tym chipie? Może to jest problem?

Re: Sonoff 4CH Pro

: śr cze 03, 2020 9:29 pm
autor: Lector
Ma ktoś pomysł jak wyprowadzić GND RX i 3,3V na zewnątrz obudowy, najlepiej na jakieś zaciski śrubowe.
Drugie pytanie to jak z izolacją w Sonoff 4CH Pro R2 między 230V a niskim napięciem? Czy lepiej używać dodatkowego zasilacza pod złącze 5-24V?

Re: Sonoff 4CH Pro

: śr cze 17, 2020 8:35 pm
autor: Lector
Ktoś wie czy do tego Sonoffa idzie wgrać firmware (plik BIN) bez podpinania programatora?

Re: Sonoff 4CH Pro

: śr lip 08, 2020 3:28 pm
autor: ChrisSZ
Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Wgryzam się w temat i chciałbym zaprogramować Sonoff 4CH pro rew 2 oprogramowaniem Supla. Mam moduł USB do wgrywania softu CP2102. Proszę o informacje jaki soft użyć do wgrywania, jaki soft na wsad i jakie ustawienia programu. Dzięki.

Re: Sonoff 4CH Pro

: wt lip 21, 2020 12:26 pm
autor: mr_johnny
Cześć,

Irytuje mnie fakt, że aby złączyć przekaźnik trzeba przycisk fizyczny przytrzymać ~1s. Wolałbym aby załączenie nastąpiło od razu po przycisnięciu. Czy istnieje możliwość aby to zmienić? Jeśli tak to w którym miejscu?

Edit:
Dzisiaj zauważyłem jeszcze jedną rzecz, przy zasileniu sonoff z 230V, zewnętrzny przycisk działa jak już wyżej opisałem. Natomiast przy zasileniu z 12V DC nie działa w ogóle (sonoff działa prawidłowo).
Chętnie podyskutuje dlaczego tak się dzieje.

Pozdrawiam Janusz

Re: Sonoff 4CH Pro

: sob wrz 05, 2020 4:40 pm
autor: lukfud
Podrzucam swoją kompilację na aktualnej bibliotece SuplaDevice dla Arduino:
viewtopic.php?p=73351#p73351

Re: Sonoff 4CH Pro

: śr wrz 16, 2020 10:38 am
autor: Alpines
Czy mozecie podpowiedziec jak CH4 Pro wprowadzic w stan zmiany sieci WI FI ?

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn wrz 21, 2020 6:50 pm
autor: mrizek
Alpines pisze:
śr wrz 16, 2020 10:38 am
Czy mozecie podpowiedziec jak CH4 Pro wprowadzic w stan zmiany sieci WI FI ?
Przycisk R1 na 5sek. i szukasz sieci. Android będzie miał tendencję do wyrzucania z sieci bez internetu, więc wyłącz wszelkie automatyczne przełączania itp opcje.