Sonoff 4CH Pro

Zybi
Posty: 1440
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr maja 23, 2018 1:37 pm

tomi171 pisze:
śr maja 23, 2018 11:24 am
Czy jest możliwość podłączenia do 4ch dwóch czujników ale tylko ds18b20?
Póki co, to nie.
tomi171
Posty: 17
Rejestracja: ndz lis 05, 2017 4:56 pm

śr maja 23, 2018 7:55 pm

Dzięki za odpowiedź.Szkoda, miało by to dla mnie super zastosowanie
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

śr lip 18, 2018 9:46 pm

W pliku readme do sonoff 4ch jest opisane:
BTN1/CFG - GPIO0
BTN2 - GPIO9
BTN3 - GPIO10
BTN4 - GPIO14
Gdzie znajdują się te piny? W jaki sposób do nich podłączyć wyłączniki ścienne monostabilne (dzwonkowe)?
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

ndz lip 22, 2018 11:24 am

Wgrywałem dzisiaj soft supla do Sonoff 4ch pro. W pierwszym poście nie zgadzała się informacja, że tryb flashowania jest uruchomiony gdy szybko miga niebieska dioda. U mnie świeciły się 3 czerwone diody. Nie musiałem też czyścić pamięci przed wgrywaniem softu.

Dla potomnych dodam również że testowałem 4ch pro z wyłącznikiem ściennym (dzwonkowym) na kablu długości ok. 6m. Działa bez problemu podpinając się pod wystające od dołu nóżki przycisków.
Ostatnio zmieniony pn lip 23, 2018 9:05 am przez koziolek90, łącznie zmieniany 1 raz.
and111
Posty: 97
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

ndz lip 22, 2018 12:08 pm

koziolek90 pisze:
ndz lip 22, 2018 11:24 am
Wgrywałem dzisiaj soft supla do Sonoff 4ch pro. W pierwszym poście nie zgadzała się informacja, że tryb flashowania jest uruchomiony gdy szybko miga niebieska dioda. U mnie świeciły się 3 czerwone diody.
Masz rację. Pisząc pierwszy post byłem przekonany, że migała dioda sygnalizująca stan połączenia Wi-Fi. Wgrywając później inne wersje softu zauważyłem, że tryb flashowania był sygnalizowany świeceniem się 3 diod na czerwono. Poprawiłem opis w pierwszym poście.
koziolek90 pisze:
ndz lip 22, 2018 11:24 am
Nie musiałem też czyścić pamięci przed wgrywaniem softu.
W większości wątków związanych z flashowanien na tym forum zaleca się wyczyszczenie pamięci modułu przed wgraniem nowego softu.
Zybi
Posty: 1440
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz lip 22, 2018 12:26 pm

Powiedziałbym raczej, że zawsze zalecamy wyczyszczenie pamięci flash przed wgraniem innego softu.
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

pn lip 23, 2018 9:05 am

Zybi pisze:
ndz lip 22, 2018 12:26 pm
Powiedziałbym raczej, że zawsze zalecamy wyczyszczenie pamięci flash przed wgraniem innego softu.
Jakiś czas temu czyściłem pamięć wgrywając specjalny plik. Teraz nie mogłem go jednak znaleźć na forum a nie chciało mi się instalować pythona i robić tego z konsoli. Czy możecie podesłać ten plik czyszczący i napisać jak go wgrać? Ewentualnie podesłać jakiś link (ja nie mogłem znaleźć)
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

sob sie 18, 2018 9:40 pm

and111 pisze:
wt mar 06, 2018 2:16 pm
Niestety potwierdzam problemy z modułem opisywane przez szym3k i slawek (u nich wystąpił przy module 4CH). Po zaniku łączności z siecią/serwerem) moduł potrafi samoczynnie załączyć na ułamek sekundy przekaźniki, co może skutkować otwarciem/zamknięciem bramy.
Czy jest szansa, że w najbliższym czasie powstanie soft bez tego błędu?
zalus
Posty: 9
Rejestracja: czw sty 04, 2018 12:29 pm

wt wrz 11, 2018 10:52 am

witam
czy ktoś wie jak wprowadzić w tryb wgrywania sonoffa 4ch pro ale w wersji 1.0?
ODPOWIEDZ