Sonoff 4CH Pro

Gucio2607.
Posty: 466
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt wrz 21, 2018 3:23 pm

Gdzie podłączyć klawisze dzwonkowe?
IMG_20180921_161138.jpg
IMG_20180921_161138.jpg (4.1 MiB) Przejrzano 1925 razy
Btw.mi żadna dioda przy wejściu w tryb flashowania nie świeciła. Płytka v1.1
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

sob wrz 22, 2018 3:23 pm

Gucio2607. pisze:
pt wrz 21, 2018 3:23 pm
Gdzie podłączyć klawisze dzwonkowe?
(Zdjęcie) Do tych złącz możesz dolutować przyciski dzwonkowe. Sygnał wejściowy dzwonka wlutuj do górnego rzędu (tego bliżej krawędzi i z grubszą ścieżką) natomiast powrotny do dolnego rzędu.
Jak widać po ścieżkach, wszystkie górne piny (bliżej krawędzi) są zwarte więc w praktyce zamiast lutować 4 kabelki sygnałowe, wystarczy że wyprowadzisz sygnał tylko z jednego pinu (przykładowo ze zdjęcia: skrajny prawy górny)
Załączniki
IMG_20180921_161138.jpg
IMG_20180921_161138.jpg (626.97 KiB) Przejrzano 1897 razy
dodo100
Posty: 15
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 8:38 am

czw paź 25, 2018 8:03 pm

Wiam mam pytanie zamierzam przeprogramować mojego sonoffa 4ch pro , na suplę mam do niego pilota RF czy po przeprogramowaniu bedzie działał ???
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 542
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pt paź 26, 2018 3:18 am

Pilot będzie działać, ba możesz programować pilot kolejny raz.
Janusz Kom
Posty: 3
Rejestracja: czw lut 09, 2017 9:41 am

sob paź 27, 2018 2:18 pm

Witam,
Czy ktoś z Was wie gdzie się podział soft do modułu 4ch ?
proszę na priva ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 27, 2018 2:30 pm

Znajdziesz go w Multiboard
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
GOLDEN
Posty: 55
Rejestracja: sob lis 04, 2017 4:45 pm
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój

ndz paź 28, 2018 10:32 am

Witam.

Udało mi się wczoraj wgrać soft Multiboard do 4CH Pro i jak na razie wszystko działa jak na należy w tym pilot.

Dzięki Espablo za kawał dobrej roboty.

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
dodo100
Posty: 15
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 8:38 am

ndz paź 28, 2018 12:04 pm

witam który dokładnie soft trzeba wgrać do sonoffa 4ch pro prosił bym o dokładnego linka tak żeby pilot działał , i czy jest możliwość zgrania oryginalnego softu w razie czego z góry dziękuję
dawkor
Posty: 129
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

ndz paź 28, 2018 12:05 pm

Z tego co pamiętam to pilot działa niezależnie od oprogramowania.
dodo100
Posty: 15
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 8:38 am

ndz paź 28, 2018 1:02 pm

To jaki soft wgrać ??? proszę o linka
ODPOWIEDZ