Sonoff 4CH Pro

Post Reply
GOLDEN
Posts: 39
Joined: Sat Nov 04, 2017 4:45 pm

Sun Oct 28, 2018 4:39 pm

Witam

Wgrywałem według instrukcji z pierwszego postu, a soft to Multiboard stąd viewtopic.php?f=11&t=3843

I wszystko jak na razie działa.

Ja przed wgraniem softu musiałem wyczyścić zawartość sonoffa bo inaczej nie chciało działać.

pozdrawiam
GOLDEN!!!
dodo100
Posts: 10
Joined: Sat Sep 22, 2018 8:38 am

Sun Oct 28, 2018 8:04 pm

czy wgrywałeś to według tej instrukcji ?? https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ i jak się wyczyścić sonoffa??
GOLDEN
Posts: 39
Joined: Sat Nov 04, 2017 4:45 pm

Sun Oct 28, 2018 10:48 pm

Witam.

Plik do czyszczenia wziąłem stąd https://redirect.viglink.com/?format=go ... nk_1MB.bin

Do wgrywania użyłem FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v1.2_150512
A ustawienia jak tutaj:
Image

pozdrawiam
GOLDEN!!!
dodo100
Posts: 10
Joined: Sat Sep 22, 2018 8:38 am

Mon Oct 29, 2018 6:20 am

bardzo dziękuje za pomoc będę robiło to pierwszy raz bardzo mi pomogłeś , jeszcze jedno ten plik do czyszczenia blank_1MB.bin widze ze niema zaznaczonego ptaszka w programatorze tak ma być ??
Gucio2607.
Posts: 413
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Mon Oct 29, 2018 6:48 am

Najpierw flashujesz blankiem pozniej jeszcze raz dedykowanym softem
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
GOLDEN
Posts: 39
Joined: Sat Nov 04, 2017 4:45 pm

Mon Oct 29, 2018 7:25 pm

Dokładnie jak napisał @Gucio2607.
Ptaszek dajesz przy tym co akurat chcesz wgrać. Więc najpierw blink, a potem dwa kolejne pliki.

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
dodo100
Posts: 10
Joined: Sat Sep 22, 2018 8:38 am

Tue Oct 30, 2018 2:21 pm

A jaka jest możliwość zgrania tego oryginalnego softu na wypadek gdyby pilot RF nie działał
User avatar
Lector
Posts: 457
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Tue Oct 30, 2018 5:29 pm

Będą działać, a soft pewnie gdzieś na stronach Ewelinka będzie.
User avatar
slawek
Posts: 2199
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Oct 30, 2018 5:39 pm

Lector wrote:
Tue Oct 30, 2018 5:29 pm
Będą działać, a soft pewnie gdzieś na stronach Ewelinka będzie.
Zdaje mi się, że Ewelink robi soft z ChipID, więc bezpieczniej będzie zgrać z konkretnego modułu.
Sposób jest gdzieś na forum opisany
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
dodo100
Posts: 10
Joined: Sat Sep 22, 2018 8:38 am

Wed Oct 31, 2018 11:26 am

Bardzo dziekuje za pomoc działa super mogę też potwierdzić że pilot RF działa po przeprogramowaniu na suplę
Post Reply