Strona 5 z 14

Re: Sonoff 4CH Pro

: ndz paź 28, 2018 4:39 pm
autor: GOLDEN
Witam

Wgrywałem według instrukcji z pierwszego postu, a soft to Multiboard stąd viewtopic.php?f=11&t=3843

I wszystko jak na razie działa.

Ja przed wgraniem softu musiałem wyczyścić zawartość sonoffa bo inaczej nie chciało działać.

pozdrawiam
GOLDEN!!!

Re: Sonoff 4CH Pro

: ndz paź 28, 2018 8:04 pm
autor: dodo100
czy wgrywałeś to według tej instrukcji ?? https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ i jak się wyczyścić sonoffa??

Re: Sonoff 4CH Pro

: ndz paź 28, 2018 10:48 pm
autor: GOLDEN
Witam.

Plik do czyszczenia wziąłem stąd https://redirect.viglink.com/?format=go ... nk_1MB.bin

Do wgrywania użyłem FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v1.2_150512
A ustawienia jak tutaj:
Obrazek

pozdrawiam
GOLDEN!!!

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn paź 29, 2018 6:20 am
autor: dodo100
bardzo dziękuje za pomoc będę robiło to pierwszy raz bardzo mi pomogłeś , jeszcze jedno ten plik do czyszczenia blank_1MB.bin widze ze niema zaznaczonego ptaszka w programatorze tak ma być ??

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn paź 29, 2018 6:48 am
autor: Gucio2607.
Najpierw flashujesz blankiem pozniej jeszcze raz dedykowanym softem

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn paź 29, 2018 7:25 pm
autor: GOLDEN
Dokładnie jak napisał @Gucio2607.
Ptaszek dajesz przy tym co akurat chcesz wgrać. Więc najpierw blink, a potem dwa kolejne pliki.

Pozdrawiam
GOLDEN!!!

Re: Sonoff 4CH Pro

: wt paź 30, 2018 2:21 pm
autor: dodo100
A jaka jest możliwość zgrania tego oryginalnego softu na wypadek gdyby pilot RF nie działał

Re: Sonoff 4CH Pro

: wt paź 30, 2018 5:29 pm
autor: Lector
Będą działać, a soft pewnie gdzieś na stronach Ewelinka będzie.

Re: Sonoff 4CH Pro

: wt paź 30, 2018 5:39 pm
autor: slawek
Lector pisze:
wt paź 30, 2018 5:29 pm
Będą działać, a soft pewnie gdzieś na stronach Ewelinka będzie.
Zdaje mi się, że Ewelink robi soft z ChipID, więc bezpieczniej będzie zgrać z konkretnego modułu.
Sposób jest gdzieś na forum opisany

Re: Sonoff 4CH Pro

: śr paź 31, 2018 11:26 am
autor: dodo100
Bardzo dziekuje za pomoc działa super mogę też potwierdzić że pilot RF działa po przeprogramowaniu na suplę