Page 8 of 13

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Tue Feb 26, 2019 10:21 pm
by maffiu
tcp wrote:
Tue Feb 26, 2019 9:07 pm
To ma wyjście beznapięciowe czy zwykłe 220 v ?
Beznapieciowe ale wyglada ze śmiga

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 7:21 am
by tcp
Czyli jako wyłącznik zasilania to nie będzie mogło pracować ?

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 4:41 pm
by wita00
Witam, Potrzebuje w pokoju zamontowac sterowanie roletami plus oswietleniem 2 kanaly. Chcialem to zrobic na 4ch sonoff i z softem dla rolet rolletshutter by móc zamykac na posrednie pozycje. Pytanie czy mozna przy tym wykozystac pozostale kanaly do sterownia oswitleniem? Tak by w apce bylo ladnie rozdzielone. Wszystko na wlacznikach dzwonkowych.Niechcialo by mi sie kupowac kolejnych sonof i instalowac rownolegle bo to bezsensu. Ile 4ch jest w stanie mi obsluzyc termometrow ds? Zostaje mi gpio1 TX i gpio3 RX wiec 2? Pozdro

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 7:19 pm
by maffiu
tcp wrote:
Wed Feb 27, 2019 7:21 am
Czyli jako wyłącznik zasilania to nie będzie mogło pracować ?
Może

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 8:09 pm
by tcp
Jako włącznik światła tak ale czy jako włącznik zasilania ??

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 8:33 pm
by PuteR
tcp wrote:
Wed Feb 27, 2019 8:09 pm
Jako włącznik światła tak ale czy jako włącznik zasilania ??
A jaka to różnica?

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 8:54 pm
by maffiu
Żarówka tez jest zasilana

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Wed Feb 27, 2019 8:58 pm
by tcp
No tak, mnie interesuje czy da rady zrobić jedno bez napięciowe wyjście i 3 napięciowe. Bez napięciowe nie gate tylko zwykłe otwarte lub zamknięte.

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Thu Feb 28, 2019 10:53 am
by Gucio2607.
Da rade

Re: Sonoff 4CH Pro

Posted: Thu Feb 28, 2019 11:24 am
by maffiu
Tak jak masz na grafice tylko pod jeden przekaźnik nie dociagasz fazy