Strona 9 z 13

Re: Sonoff 4CH Pro

: czw lut 28, 2019 12:14 pm
autor: tcp
maffiu pisze:
czw lut 28, 2019 11:24 am
Tak jak masz na grafice tylko pod jeden przekaźnik nie dociagasz fazy
Tak, tak też tak pomyślałem i miałem odpowiedzieć sobie na forum ale mnie uprzedziłeś. A jak ze stabilnością ? Bo pisali coś na forum, że coś z tym pro nie tak. Jaki soft wgrywałeś ?

Re: Sonoff 4CH Pro

: czw lut 28, 2019 1:18 pm
autor: PuteR
Do sterowania oświetleniem czy innymi urządzeniami gdzie potrzebne stałe zasilanie się nadaje, ale jako sterownik do bramy już nie. Przy zaniku zasilania lub zmianie czego kolwiek na Cloud potrafi na chwilę załączyć styki co w rezultacie prowadzi do otwarcia bramy. Sam w chwili obecnej mam go podłączony pod bramę i parę razy zdarzyło się ze otworzyła się bez mojej wiedzy.

Na szczęście już mam yunshana który tylko czeka na podłączenie.

Re: Sonoff 4CH Pro

: czw lut 28, 2019 3:12 pm
autor: tcp
PuteR pisze:
czw lut 28, 2019 1:18 pm
Do sterowania oświetleniem czy innymi urządzeniami gdzie potrzebne stałe zasilanie się nadaje, ale jako sterownik do bramy już nie. Przy zaniku zasilania lub zmianie czego kolwiek na Cloud potrafi na chwilę załączyć styki co w rezultacie prowadzi do otwarcia bramy. Sam w chwili obecnej mam go podłączony pod bramę i parę razy zdarzyło się ze otworzyła się bez mojej wiedzy.

Na szczęście już mam yunshana który tylko czeka na podłączenie.
Ja właśnie chciałem wykorzystać jedno wyjście beznapięciowe do sterowania kotłem czyli jak gate tylko nie impuls tylko na stałe podanie sygnału beznapięciowego. Czyli jak załączy styki to mi kocioł włączy ale pewnie szybko się wyłączy. Czekam na przesyłkę. Potestujemy.

Re: Sonoff 4CH Pro

: czw lut 28, 2019 5:43 pm
autor: maffiu
tcp pisze:
czw lut 28, 2019 12:14 pm
maffiu pisze:
czw lut 28, 2019 11:24 am
Tak jak masz na grafice tylko pod jeden przekaźnik nie dociagasz fazy
Tak, tak też tak pomyślałem i miałem odpowiedzieć sobie na forum ale mnie uprzedziłeś. A jak ze stabilnością ? Bo pisali coś na forum, że coś z tym pro nie tak. Jaki soft wgrywałeś ?
Wgrałem multiboard ale nie wypowiem się na temat stabilności bo miałem go tylko kilka dni do potestowania bo znajomy nie mógł ogarnąć tematu

Re: Sonoff 4CH Pro

: sob mar 02, 2019 10:01 pm
autor: wita00
wita00 pisze:
śr lut 27, 2019 4:41 pm
Witam, Potrzebuje w pokoju zamontowac sterowanie roletami plus oswietleniem 2 kanaly. Chcialem to zrobic na 4ch sonoff i z softem dla rolet rolletshutter by móc zamykac na posrednie pozycje. Pytanie czy mozna przy tym wykozystac pozostale kanaly do sterownia oswitleniem? Tak by w apce bylo ladnie rozdzielone. Wszystko na wlacznikach dzwonkowych.Niechcialo by mi sie kupowac kolejnych sonof i instalowac rownolegle bo to bezsensu. Ile 4ch jest w stanie mi obsluzyc termometrow ds? Zostaje mi gpio1 TX i gpio3 RX wiec 2? Pozdro
Podciągam:)

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn mar 04, 2019 8:50 pm
autor: TomaszP
Witam jestem nowy na forum - nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale mam Sonoff 4CH Pro rev2 i nie mogę się go połączyć robię wszystko zgodnie z instrukcją (telefon sygnalizuje ze znalazł urządzenie drugiej generacji po czym jak czas dobiegnie końca mam błąd parowania)

a diody migają 2 razy szybko przerwa i znów dwa razy szybko (te od wifi - niebieskie )

szukam rozwiązania tego problemu czy możecie mi jakoś pomóc.

Re: Sonoff 4CH Pro

: pn mar 04, 2019 9:23 pm
autor: slawek
Jaki soft, jaka wersja i o jakiej instrukcji mówisz?
Jeśli soft jest wersji poniżej 2.5.0 to przez apkę nie dodasz... to samo dotyczy softu z Arduino IDE.

Re: Sonoff 4CH Pro

: wt mar 05, 2019 7:00 pm
autor: TomaszP
Witam ponownie

nie mam pojęcia nawet jak sprawdzić wersje softu - jest to oryginalny soft urządzenie kupione 4-5 dni temu
Model Sonoff 4CH pro rev2
Model : Interloock/Self-locking/Inching
FCC ID: 2AE2j-4CH


nigdzie nie widać nic o sofcie



np. tej - http://ewelink.coolkit.cc/?p=458

lub podobnej takiej - https://www.youtube.com/watch?v=-9F_wFNKtFY

tylko w tych instrukcjach nie ma nic o problemach z łącznością próbowałem kilka rozwiazań np. zmieniałęm DNS w routerze na sugerowany przez producenta ale to chyba nie to bo DNS google (8.8.8.8) rozwiązał nazwy serwerów czyli to nie problem DNSów


tu znalazłem jakieś dodatkowe info ale nic na temat mojego problemu (chyba ze słabo tłumacze )
https://support.itead.cc/support/discus ... 1000001799

Re: Sonoff 4CH Pro

: wt mar 05, 2019 7:03 pm
autor: TomaszP
Miedzy czasie udało mi się coś znaleźć

https://support.itead.cc/support/discus ... 1000001238


czyli w wolnym tłumaczeniu

"Wskaźnik LED szybko miga dwa razy i powtarza się, co oznacza, że ​​urządzenie jest podłączone do routera, ale nie łączy się z serwerem"


wiec nasuwa się pytanie jaki jest adres serwera ??
może poszukam gdzieś w dokumentacji.


czy jak się podłączył do routera czyli mam dostęp do konfiguracji tego urządzenie w trybie ofline (ale w sieci lokalnej) ??

Re: Sonoff 4CH Pro

: śr mar 27, 2019 1:50 pm
autor: walanar1
Witam.
Mam problem związany z sensorami na sofcie Multiboard po ustawieniu jednego nie działa ani na tx i rx ,po ustawieniu dwóch działa tylko jeden ten na tx pulp nic nie daje.