Sonoff Pow wydanie R2 - firmware

djack2017
Posts: 240
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Sun Jun 23, 2019 9:11 pm

Dawid84 wrote:
Sun Jun 23, 2019 8:32 pm
Dobrze czyli SONOFF POW R2 po wgraniu softu i w trakcie rejestracji gdzie wpisujemy nazwę sieci haslo jest tez pole dot. zabix jak nie wypelnie tylko przejdę dalej to licznik energii będzie dziać?

Sprawdzilem sonoff pow pod większym obciążeniem i pokazywal waty, ampery tylko wolty się nie zgadzly.
Będzie działać.
Tak jak napisałem, jak chcesz używac sonoff-pow to mogę Ci wpisać współczynnik kalibracji dla napięcia.
szym3k
Posts: 117
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Mon Jun 24, 2019 11:58 am

Jest opcja na udostępnienie źródeł np. na githubie?
Simono
Posts: 277
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Fri Jun 28, 2019 2:34 pm

Czy da się wyłączyć fazę 2 i 3 jeśli jest to licznik jednofazowy?
Bodi007pl
Posts: 17
Joined: Fri Nov 23, 2018 12:05 pm

Mon Jul 01, 2019 4:43 am

Jak się nie mylę to nie, nie jest to oo stronie firmwaru tylko po stronie serwera/aplikacji
Simono
Posts: 277
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Mon Jul 01, 2019 5:22 am

OK
Koledzy dlaczego nie zlicza mi zużytej energii. Licznik pracuje dwie doby?
Screenshot_2019-06-30-12-46-20-655_org.supla.android.png
Screenshot_2019-06-30-12-46-20-655_org.supla.android.png (122.34 KiB) Viewed 272 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6400
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Jul 01, 2019 8:21 am

Coś z tym firmware-m jest nie tak.
szym3k
Posts: 117
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Mon Jul 01, 2019 8:57 am

u mnie działa od ponad miesiąca bez problemu, jaką dokładnie masz płytkę?
Simono
Posts: 277
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Mon Jul 01, 2019 9:06 am

Taką jakiej wątek się tyczy czyli Sonoff POW R2. Chyba, że chodzi o samą wersję ewentualnie co jest nadrukowana na płytce to po pracy sprawdzę. Pobierałem to http://djack.com.pl/modules.php?name=Do ... it&lid=327
Simono
Posts: 277
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Mon Jul 01, 2019 3:44 pm

Mam wersję:
Sonoff POW R2
V2.0
2018-06-11

Na nalepce na przekaźniku/module liczącym jest napisane:
PSC-B67-GL
POW R2
djack2017
Posts: 240
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Tue Jul 02, 2019 6:39 am

Jestem na urlopie do niedzieli. Nic nie mogę sprawdzić. Ale widze, ze masz bardzo maly pobor mocy (33W). Nie pamietam, czy jest tam jakis próg. Sprawdz przy wiekszej (200-300W). Powinien Ci zliczac.
Post Reply