Napęd Nice ROX600

homer89@o2.pl
Posty: 17
Rejestracja: śr wrz 11, 2019 4:01 pm

śr wrz 11, 2019 4:06 pm

Witam. Potrzebuję pomocy w podpięciu sterownika do napędu nice rox600. Sterownik SBW-01. Chciałbym aby sterował brama i jak się do to pokazywał czy brama jest otwarta czy zamknięta. dziś kupiłem sterownik ale nigdzie nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc
Załączniki
schemat1.pdf
(819.37 KiB) Pobrany 60 razy
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr wrz 11, 2019 8:08 pm

Pod ten napęd chyba się nie podepniesz. Najłatwiej będzie dokupić dodatkowy pilot, rozbebeszyć i podpiąć się pod przycisk w pilocie, czy brama jest otwarta, czy zamknieta to zakladasz kontaktron na bramę i tyle.
homer89@o2.pl
Posty: 17
Rejestracja: śr wrz 11, 2019 4:01 pm

śr wrz 11, 2019 8:11 pm

Podobno działa przy wszystkich bramach tylko aby było wifi
cino111
Posty: 712
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr wrz 11, 2019 8:15 pm

Działać działa, tylko ten moduł bramy nie ma wejść na sterowanie np z przycisku, a pod takie wejście powinieneś się wpiąć.
mirizag
Posty: 105
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

śr wrz 11, 2019 8:33 pm

Nie mam tego napędu, ale na elektrodzie jest rozwiązanie jak podłączyć się z przyciskiem ostatni post: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3499175.html
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9151
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 11, 2019 10:18 pm

A2 - 8
A1 - 9
11 - 9
14 - 12

Co do czujnika otwarcia. Raczej trzeba będzie podłączyć dodatkowy kontraktron.
homer89@o2.pl
Posty: 17
Rejestracja: śr wrz 11, 2019 4:01 pm

czw wrz 12, 2019 6:36 pm

Dziękuję wszystko działa. Wybaczcie ale nie jestem elektrykiem sam staram się rabic co się da, z waszą pomocą się udało. Dzięki wielkie. Mam jeszcze pytanie odnośnie bramy garażowej zastosować ten sam sterownik WiFi czy jakiś inny nowszy model? Aby można było sterować app android.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9151
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 12, 2019 8:10 pm

Możesz użyć tego samego
homer89@o2.pl
Posty: 17
Rejestracja: śr wrz 11, 2019 4:01 pm

pt lis 15, 2019 7:58 pm

Pzygmunt mam pytanie-- zamontowalem kontrakton popiołem pod A2 i in 2 app supla znalazła i widzi akurat jest tak podpięty że widzi jak brama jest otwarta 100% pytanie brzmi czy jeśli zakupie drugi kontrakton to mogę podpiać pod in 1 tak aby jeden pokazywał 100% otwarcia a drugi 100% zamknięcia? Dobrze kombinuje?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1236
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt lis 15, 2019 10:37 pm

Tak, a nawet więcej. Jeżeli zamontujesz dwa kontaktrony, jeden na początku skrzydła, drugi na końcu i podłączysz oba odpowiednio pod IN1 i IN2 to dzięki temu będziesz mógł rozpoznać 3 stany:
-brama zamknięta (NC, NO)
-brama częściowo otwarta (NO, NO)
-brama otwarta (NO, NC)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-01”