Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn kwie 29, 2019 9:38 pm

Matusz pisze:
pn kwie 29, 2019 8:37 pm
pzygmunt pisze:
wt lis 27, 2018 6:44 pm
Możesz podłączyć się pod wyjście S.C.A.
Wyjście SCA w Robus 600 zawsze daje plus (24...36V) a steruje masą. Do prawidłowego działania z SBW potrzeba zastosować jakiś mały przekaźnik.
Jeżeli rzeczywiście tam jest sterowanie masą to pozostanie użycie przekaźnika lub przejściówki Nice INT, która niestety dostępna jest tylko w modułach Nice-a. Wiem jednak, że nadchodzi moduł, który będzie miał sprytniejsze wejścia czyli takie, które można wysterować z "plusa" i "minusa".

Można też zastosować własny czujnik (kontraktron/przycisk/etc)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 19, 2019 10:20 am

Dunay
Posty: 71
Rejestracja: czw sty 04, 2018 7:39 pm

śr lip 24, 2019 8:09 am

To Panowie da się czy nie da się SBW-01 podłączyć pod Robusa? Jestem w trakcie montażu bramy przesuwnej, niby zaklepany jest Robus 600 ale jak nie da się podłączyć SBW-01 to może uda się coś zamienić.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lip 24, 2019 8:18 am

Da się. Pozostaje tylko kwestia czujnik otwarcia. Tam albo stosujesz przekaźnik za 9zł lub montujesz własny czujnik.
Dunay
Posty: 71
Rejestracja: czw sty 04, 2018 7:39 pm

śr lip 24, 2019 11:09 am

pzygmunt pisze:
śr lip 24, 2019 8:18 am
Da się. Pozostaje tylko kwestia czujnik otwarcia. Tam albo stosujesz przekaźnik za 9zł lub montujesz własny czujnik.
OK, a jakiś schemacik jak to wpiąć razem z SBW-01, co gdzie pod jakie PIN`y?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lip 24, 2019 2:28 pm

Sterowanie i zasilanie rozpisane jest wyżej. Upewnij się, że tam jest zmienne 24V. Jak potwierdzisz to rozrysuje schemat z użyciem przekaźnika.
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

ndz wrz 08, 2019 9:11 am

Podłączam się do wątku.
Czy jest już ostatecznie rozstrzygnięcie podłączenie SBW-01 do NICE Robus 600/1000.
Czy jest potrzebny przekaźnik?
B. proszę o schemat.

Przy okazji- jak podłączyć BENINCA KEN4-RI.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz wrz 08, 2019 10:20 am

W SBW-02 nie. Dla SBW-01 tak jeśli wyjście S.C.A sygnalizuje stan otwarcia "minusem".
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

ndz wrz 08, 2019 11:35 am

Nigdzie nie znalazłem SBW-02, nawet na stronie Zamela.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz wrz 08, 2019 11:50 am

SBW-02 ma być wkrótce w sprzedaży ale nie wiem dokładnie kiedy. Napisz do @Ernest z Zamela.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-01”