Page 2 of 2

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Mon Apr 15, 2019 3:02 pm
by Matusz
A co z tą diodą na SBW? Podłączałem później pod napięcie 24V i też nic się nie działo.

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Mon Apr 15, 2019 3:10 pm
by pzygmunt
Dioda powinna świecić chyba, że ktoś ją w konfiguracji wyłączył ale nawet wtedy powinna migać przy łączeniu z serwerem/wifi.
Skontaktuj się proszę jutro z Zamelem. Jeżeli coś jest nie tak z modułem to go wymienią. Ewentualnie wyślij fotę jak to podłączyłeś.

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Mon Apr 15, 2019 4:36 pm
by Matusz
po nieudanej próbie podłączenia do napędu bramy, spróbowałem podłączyć moduł do prostownika żeby sprawdzić czy działa.
Nie zareagował ani razu, nawet na wciskanie guzika konfiguracji.

Czarny-minus
Żółty-plus
Napięcie 24V

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Mon Apr 15, 2019 5:11 pm
by pzygmunt
Wygląda na uszkodzony.

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Mon Apr 15, 2019 6:50 pm
by Matusz
Ok, jutro dzwonię do Zamel i odsyłam. Mam nadzieję, ze nie będzie problemu z wymianą.

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Fri Apr 19, 2019 11:39 am
by Matusz
Zamel wymienił moduł na nowy bez problemu.
Nowy podłączyłem i jest ok.
Ale mam inny problem.
Dodałem nowe urządzenie
Ale nie widzę go w aplikacji.
Coś tam wyświetla że haslo złe.
Ale gdzie to hasło wpisać i do czego to hasło.
I jeszcze proszę wyjasnijcie mi jak wpisac do urzadzenia we/wy identyfikator lokalizacji i haslo

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Fri Apr 19, 2019 1:36 pm
by maly_13
urządzenie dodałeś przez aplikację wejdz w moja supla i tam powinno się pojawić, wykasuj zdjęcie z serwerem bo każdy wejdzie, żle wpisałeś hasło do wifi

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Fri Apr 19, 2019 2:58 pm
by Matusz
Ok zatrybiło. Mialem błędne hasło do wifi wpisane. Ale wyjasnijcie mi po co na cloud.supla wyswietla sie komunikat zeby do urzadzenia sterującego wpisac identyfikator i haslo?

Re: Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Posted: Fri Apr 19, 2019 6:17 pm
by pzygmunt
To się pokazuje dla starszych wersji urządzeń