Strona 1 z 1

Napęd Nice ROX600

: śr wrz 11, 2019 4:06 pm
autor: homer89@o2.pl
Witam. Potrzebuję pomocy w podpięciu sterownika do napędu nice rox600. Sterownik SBW-01. Chciałbym aby sterował brama i jak się do to pokazywał czy brama jest otwarta czy zamknięta. dziś kupiłem sterownik ale nigdzie nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc

Re: Napęd Nice ROX600

: śr wrz 11, 2019 8:08 pm
autor: cino111
Pod ten napęd chyba się nie podepniesz. Najłatwiej będzie dokupić dodatkowy pilot, rozbebeszyć i podpiąć się pod przycisk w pilocie, czy brama jest otwarta, czy zamknieta to zakladasz kontaktron na bramę i tyle.

Re: Napęd Nice ROX600

: śr wrz 11, 2019 8:11 pm
autor: homer89@o2.pl
Podobno działa przy wszystkich bramach tylko aby było wifi

Re: Napęd Nice ROX600

: śr wrz 11, 2019 8:15 pm
autor: cino111
Działać działa, tylko ten moduł bramy nie ma wejść na sterowanie np z przycisku, a pod takie wejście powinieneś się wpiąć.

Re: Napęd Nice ROX600

: śr wrz 11, 2019 8:33 pm
autor: mirizag
Nie mam tego napędu, ale na elektrodzie jest rozwiązanie jak podłączyć się z przyciskiem ostatni post: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3499175.html

Re: Napęd Nice ROX600

: śr wrz 11, 2019 10:18 pm
autor: pzygmunt
A2 - 8
A1 - 9
11 - 9
14 - 12

Co do czujnika otwarcia. Raczej trzeba będzie podłączyć dodatkowy kontraktron.

Re: Napęd Nice ROX600

: czw wrz 12, 2019 6:36 pm
autor: homer89@o2.pl
Dziękuję wszystko działa. Wybaczcie ale nie jestem elektrykiem sam staram się rabic co się da, z waszą pomocą się udało. Dzięki wielkie. Mam jeszcze pytanie odnośnie bramy garażowej zastosować ten sam sterownik WiFi czy jakiś inny nowszy model? Aby można było sterować app android.

Re: Napęd Nice ROX600

: czw wrz 12, 2019 8:10 pm
autor: pzygmunt
Możesz użyć tego samego

Re: Napęd Nice ROX600

: pt lis 15, 2019 7:58 pm
autor: homer89@o2.pl
Pzygmunt mam pytanie-- zamontowalem kontrakton popiołem pod A2 i in 2 app supla znalazła i widzi akurat jest tak podpięty że widzi jak brama jest otwarta 100% pytanie brzmi czy jeśli zakupie drugi kontrakton to mogę podpiać pod in 1 tak aby jeden pokazywał 100% otwarcia a drugi 100% zamknięcia? Dobrze kombinuje?

Re: Napęd Nice ROX600

: pt lis 15, 2019 10:37 pm
autor: lesny8
Tak, a nawet więcej. Jeżeli zamontujesz dwa kontaktrony, jeden na początku skrzydła, drugi na końcu i podłączysz oba odpowiednio pod IN1 i IN2 to dzięki temu będziesz mógł rozpoznać 3 stany:
-brama zamknięta (NC, NO)
-brama częściowo otwarta (NO, NO)
-brama otwarta (NO, NC)