SBW-01 Starcus k06/k10 Czujnik położenia bramy

Edward
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 13, 2020 8:34 pm

czw lut 13, 2020 8:44 pm

Witam, jak podłączyć zainstalować czujnik położenia bramy w sbw-01 in1/in2 do napędu Starcus k06/k10 ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 13, 2020 9:32 pm

Podłącz miernik do GND i FLASH i sprawdź co tam się pojawia w zależności od położenia bramy.
Edward
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 13, 2020 8:34 pm

sob lut 15, 2020 1:44 pm

Jeszcze mam pytanie dotyczące podłączenia silnika nice shel75 jak podpiąć go prawidłowo do sbw-01?

A1 - 2
A2 - 3
14 - ? 2 czy 3 ?
11 - 4
Załączniki
1.JPG
1.JPG (44.27 KiB) Przejrzano 1375 razy
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 460
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

sob lut 15, 2020 2:06 pm

• Podłączenie przycisku typu “NO” służącego do sterowania mane-
wrami
Istnieje możliwość montażu w instalacji przycisku typu “NO”, czyli “normalnie
otwarty”, który służyłby do sterowania manewrami w trybie “Krok po kroku”
(szczegółowo tryb ten opisano w KROKU  9). Przycisk ten należy podłączyć do
zacisków 3 i 4 na Centrali.

Skopiowane z instrukcji.
Str. 5 krok 6
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Edward
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 13, 2020 8:34 pm

sob lut 15, 2020 2:40 pm

Ok tyle to też wyczytałem z instrukcji że 3 i 4 zacisk ale co podłączyć w sbw do zacisku 14 + czy - oraz czy 11 prawidłowo z zaciskiem 4 centrali? Proszę o potwierdzenie schematu który napisałem podłączenia z kostką sbw, a nie przyciskiem "dzwonkowym".
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 460
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

sob lut 15, 2020 3:08 pm

Nie rozumiem.
Sbw-01 (11 i 14) działa jak przycisk.
Ostatnio zmieniony sob lut 15, 2020 4:31 pm przez MadOnion78, łącznie zmieniany 1 raz.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Edward
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 13, 2020 8:34 pm

sob lut 15, 2020 4:21 pm

Czyli do zacisku A1 i A2 w kostce nie podpinać zasilania z centrali?

Do 11 z kostki podpinam 4 z centrali
Do 14 z kostki podpinam 3 z centrali który jest +
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 460
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

sob lut 15, 2020 4:32 pm

Trzeba zasilić 12-24V żeby moduł w ogóle ruszył.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 15, 2020 4:35 pm

A1 - 2
A2 - 3
14 - 3
11 - 4

Jeśli chodzi o czujnik otwarcia to musisz zweryfikować jak działa wyjście FLASH.
Edward
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 13, 2020 8:34 pm

sob lut 15, 2020 4:43 pm

Ok dzięki za konkretną odpowiedź.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-01”