Problem z podłączeniem Nice +sbw01 + kontraktom

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10512
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 16, 2020 9:01 pm

Na screenie są dwa kanały. Jeden od jednego SBW, a druga od drugiego. Ikony są na środku. I one się zmieniają po zwarciu IN1 lub IN2 do A2.
Po zwarciu trzeba odczekać 1-2 sek.
MROZEK75@WP.PL
Posty: 19
Rejestracja: sob maja 23, 2020 8:41 pm

czw lip 16, 2020 9:11 pm

Próbuje podłączyć kontrakton tylko do pierwszej ikony - brama garażowa - zrobiłem jak Pan pisał czyli zwarlem a2 /in1 - ikona nie zmieniła się i ten drugi etap a2/in2 i tez ikona się nie zmienia wiec nie działa . Czy jest jeszcze jakaś inna możliwości ustawienia np na stronie internetowej
MROZEK75@WP.PL
Posty: 19
Rejestracja: sob maja 23, 2020 8:41 pm

czw lip 16, 2020 9:12 pm

Teraz mam zwarte styki , brama jest zamknięta a ikona otwarta - coś jest nie tak
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10512
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 16, 2020 9:23 pm

cloud.supla.org->Moja Supla->SBW-01->Kanał 0->Czujnik otwarcia.
Wyczyść
Zapisz
Wybierz jeszcze raz
Zapisz

Pamiętaj aby wybrać czujnik od tego samego SBW bo można wybrać z innego.
MROZEK75@WP.PL
Posty: 19
Rejestracja: sob maja 23, 2020 8:41 pm

czw lip 16, 2020 9:42 pm

Mam coś takiego na supła org
Załączniki
2C0179C5-DD60-4589-AEA1-683D249C6A7E.jpeg
2C0179C5-DD60-4589-AEA1-683D249C6A7E.jpeg (22.62 KiB) Przejrzano 706 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10512
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 16, 2020 9:49 pm

Kliknij pierwszy kwadrat z lewej i sprawdź czy ma wybrany czujnik.
MROZEK75@WP.PL
Posty: 19
Rejestracja: sob maja 23, 2020 8:41 pm

czw lip 16, 2020 9:59 pm

Panie Zygmuncie działa 👏👏👏ogarniałem - poprostu w czujnikU zmieniłem na bramę i dzila poprawnie . Bardzo dziękuje za pomoc - tylko mam jeszcze jeden kłopot a mianowicie te suple strasznie zakłócają mi piloty Nice - wiec rozmawiałem z działem technicznym i mam je podesłać do was aby je troszkę zmodyfikowano
Jeszcze Raz dziekujĘ za pomoc - i odezwę się do Pana bo zamówiłem kolejna suple do domofonu i chciałbym to skonfigurowac aby działało z Vidodomofonem kenwei

Miłej nocy i wielkie dzieki 💪💪😉😉
Pozdrawiam
Mrozek 75
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10512
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 16, 2020 10:00 pm

Kwestię zasięgu proszę już z Zamelem załatwiać. Zapewne wymienią na nowe.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 740
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pt lip 17, 2020 8:29 am

W sprawie zasięgu prosze o podanie danych do kontaktu na PW We wtorek się skontaktuję z Tobą.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-01”