Strona 1 z 1

ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: ndz paź 18, 2020 8:28 pm
autor: Qper
Witam,

Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z odświeżaniem pozycji bramy. Mianowicie kiedyś gdy brama zaczęła się otwierać odrazu zmieniała się ikona pozycji bramy. Teraz trzeba niestety czekać aż się „odświeży” lub zamknąć i otworzyć apke.

Używam najnowszej paki pod iOS (również najnowszy)

O co chodzi ?

Re: ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: ndz paź 18, 2020 8:31 pm
autor: pzygmunt
Naciśnij ikonkę (i) i sprawdź jakość sygnału.
Jak nie masz ikonki (i) zaktualizuj oprogramowanie modułu.

Re: ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: ndz paź 18, 2020 8:41 pm
autor: Qper
pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:31 pm
Naciśnij ikonkę (i) i sprawdź jakość sygnału.
Jak nie masz ikonki (i) zaktualizuj oprogramowanie modułu.
Przepraszam ale gdzie mam szukać tej ikony ?
W apce czy na www? Zasięg jest ok działało od roku bez zarzuty

Re: ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: ndz paź 18, 2020 8:44 pm
autor: pzygmunt
W apce.

viewtopic.php?p=72703#p72703

Jak jej nie ma to uaktualnij moduł.
Informacja o otwarciu jest barana z czujnika czy z centrali ?

Próbowałeś z innym telefonem najlepiej z Androidem na pokładzie tak dla porównania ?

Re: ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: ndz paź 18, 2020 8:53 pm
autor: Qper
pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:44 pm
W apce.

viewtopic.php?p=72703#p72703

Jak jej nie ma to uaktualnij moduł.
Informacja o otwarciu jest barana z czujnika czy z centrali ?

Próbowałeś z innym telefonem najlepiej z Androidem na pokładzie tak dla porównania ?

Informacja jest bezpośrednio z czujnika.
Niestety wszyscy mamy iOS-a.

Jutro wgram firmware.

Póki co dziękuje za szybka odpowiedz - jak zawsze ;)

Re: ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: ndz paź 18, 2020 9:00 pm
autor: pzygmunt
Jak już będziesz przy module sprawdź na krótko czy zwarcie do IN1/2 działa też z opóźnieniem (z pominięciem czujnika)

Re: ZAMEL SBW-01 słabe odświeżanie pozycji bramy.

: pn paź 19, 2020 6:43 pm
autor: Qper
Witam,

Firmware zaktualizowany, poziom sygnału 60%

Za późno przeczytałem o tym sprawdzeniu na krótko ale jutro jeszcze raz otworze i sprawdzę.