somfy elixo 500 230 V RTS

zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr gru 30, 2020 9:57 pm

Jak można podłączyć ew. schemat do somfy elixo 500 230V RTS.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10615
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw gru 31, 2020 10:57 am

A1 - 13
A2 - 12
11 - 19
14 - 20


Być może jako czujnik otwarcia może wykorzystać wyjście AUX. Musiałbyś ustawić DIP SWITH 4 na OFF, a następnie podłączasz IN1 lub IN2 do 9, a A2 do 10 (A2 nadal pozostaje podłączone z 12).

Jeśli to nie zadziała to pozostaje podłączenie zewnętrznego kontaktrona.
Załączniki
Zrzut ekranu 2020-12-31 o 11.52.20.png
Zrzut ekranu 2020-12-31 o 11.52.20.png (208.01 KiB) Przejrzano 413 razy
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

czw gru 31, 2020 4:13 pm

Witam, znalazłem instrukcję mojego modelu. Czy mógłbyś to potwierdzić.
Załączniki
IMG_20201231_163547.jpg
IMG_20201231_163547.jpg (3.01 MiB) Przejrzano 397 razy
IMG_20201231_163557.jpg
IMG_20201231_163557.jpg (2.86 MiB) Przejrzano 397 razy
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 752
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

czw gru 31, 2020 4:33 pm

A1 - 13
A2 - 14
11 - 19
14 - 20
Do sygnalizacji stanu bramy zewnętrzny kontaktron lub wyłącznik krańcowy jeżeli 12 lub 11 nie spełnią swojej roli.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

czw gru 31, 2020 5:24 pm

Ok. Dzięki, sprawdzę to już w następnym roku. ;)
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 2:06 pm

Witam, tak dla pewności: A1 na pewno do 13 .
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 752
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr sty 06, 2021 2:12 pm

A2 - 13
A1 - 14
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 3:53 pm

Połączyła w/g wskazówek, konfiguracja się powiodła ale lampka mruga wolniej jak przy konfiguracji. Jakieś sugestie.
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 752
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr sty 06, 2021 3:55 pm

Wejdź w tryb konfiguracji i odczytaj Last state.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
tel. 32 210-46-65 w.334
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1749
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr sty 06, 2021 3:59 pm

Masz dla SBW zasięg sieci Wi-Fi na czątotliwości 2,4 GHz?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-01”