somfy elixo 500 230 V RTS

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10615
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 06, 2021 4:00 pm

Przejdź jeszcze raz przez kreator dodawania i odczytaj z ostatniego okna "Poprzedni status"
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 6:55 pm

Robert Błaszczak pisze:
śr sty 06, 2021 3:59 pm
Masz dla SBW zasięg sieci Wi-Fi na czątotliwości 2,4 GHz?
SYGNAŁ WI-FI idzie z repeatera tenda a18 i na telefonie ustawiam sieć 2,4 ghz jest najmocniejsza i podczas konfiguracji również pokazuje sie ta sieć i ją zatwierdzam. konfiguruje następnie wskakuje info, że sie powiodło kontrolka zaczyna wolniej mrugać.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2283
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr sty 06, 2021 7:07 pm

A dodawanie urządzeń w cloudzie masz włączone?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 7:11 pm

miroph pisze:
śr sty 06, 2021 3:55 pm
Wejdź w tryb konfiguracji i odczytaj Last state.
Załączniki
Screenshot_2021-01-06-20-06-27-898_org.supla.android.jpg
Screenshot_2021-01-06-20-06-27-898_org.supla.android.jpg (48.22 KiB) Przejrzano 292 razy
Screenshot_2021-01-06-20-05-59-514_org.supla.android.jpg
Screenshot_2021-01-06-20-05-59-514_org.supla.android.jpg (243.74 KiB) Przejrzano 292 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1749
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr sty 06, 2021 7:15 pm

Podałeś złe hasło do tej sieci Wi-Fi. Sprawdź też dokładnie, czy nie masz dodanej na początku lub na końcu hasła spacji. Smartfony lubią dodawać właśnie spację.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 8:02 pm

Problem z repeaterem sprobowalem bezpośrednio z routera Sygnał się urywa bo za daleko ale udało się skonfigurować mam takie okno. Naciskam na zielone, słychać kliki i nic
Załączniki
Screenshot_2021-01-06-20-50-27-117_org.supla.android.jpg
Screenshot_2021-01-06-20-50-27-117_org.supla.android.jpg (132.61 KiB) Przejrzano 287 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1749
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr sty 06, 2021 8:24 pm

Sprawdź poprawność połączeń:
SBW | Napęd
11 | 19
14 | 20
Jak to będzie ok, to spróbuj zewrzeć kawałkiem przewodu na ok. pół sekundy zaciski 19 i 20 w napędzie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 8:43 pm

no, super, po zwarciu 19 z 20 działa , ale funkcja furtki, czyli 120 cm i stop. (ja tu biegam po nocy, wilki wyją :D )
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1749
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr sty 06, 2021 8:51 pm

To sprawdź 7 z 8. Powinno działać.
Podłączenie:
SBW | Napęd
11 | 7
14 | 8
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
zygmunt60@yahoo.com
Posty: 14
Rejestracja: śr gru 30, 2020 9:45 pm

śr sty 06, 2021 9:13 pm

super ,dzięki działa. Jeszcze mam prośbę mam sbw-02 czyli rozumiem jak podłączę 19 z 21 i 20 z 24 w out 2, to będzie działać funkcja furtki? I jeszcze prosiłbym o radę jak podłączyć aby pokazywała czy brama jest otwarta lub zamknięta może faktycznie uda się wykorzystać styki w moim napędzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-01”