Okazje

edm
Posty: 155
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

wt sty 29, 2019 7:50 pm

maffiu pisze:
wt sty 29, 2019 7:43 pm
Jak to wyglada w obudowie i jakie to jest duże wejdzie do puszki ?
viewtopic.php?p=33085#p33085
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt sty 29, 2019 7:51 pm

maffiu pisze:
wt sty 29, 2019 7:43 pm
Jak to wyglada w obudowie i jakie to jest duże wejdzie do puszki ?
Tu masz wymiary https://pl.aliexpress.com/item/Wifi-Int ... 5c0fbLSy5W
pinologii niestety nie znam, czekam na moduł
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt sty 29, 2019 8:05 pm

Dzięki
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt sty 29, 2019 9:00 pm

A jak ja ten moduł przeoczyłem?
Fajny jest.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt sty 29, 2019 9:36 pm

takie fotki znalazłem na necie
Załączniki
UTB8Y7bwnrnJXKJkSahGq6xhzFXar.jpg
UTB8Y7bwnrnJXKJkSahGq6xhzFXar.jpg (146.92 KiB) Przejrzano 2315 razy
UTB8wQDQHhHEXKJk43Jeq6yeeXXas.jpg
UTB8wQDQHhHEXKJk43Jeq6yeeXXas.jpg (143.97 KiB) Przejrzano 2315 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr sty 30, 2019 5:32 pm

Panowie - dobra wiadomość ;)
Soft do tego "cudu" pasuje od sonoffa... przynajmniej przekaźnik i przycisk... no i mamy GPIO1 i GPIO3 ;)
Mój jeszcze nie dotarł - ale mam już potwierdzenie kolegi @maroko, że działa... więc mam nadzieję, że podzieli się resztą wrażeń :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

śr sty 30, 2019 5:46 pm

Zgadza się, soft, który podesłał mi @slawek działa.
Moduł bez problemu zalogował się do clouda. Testuję na biurku i jak narazie wszystko wygląda ok. Jutro testy produkcyjne w puszce.
Co do samego modułu:
- wymiary po obcięciu uchwytów montażowych to 4,3 cm * 4 cm * 2,2 cm
- są 2 diody: niebieska pokazująca połączenie z siecią, czerwona włączana po uruchomieniu przekaźnika
- przy wgrywaniu trzeba zamienić rx z tx
- w tryb flashowania moduł wprowadziłem identycznie jak basic / przytrzymanie przycisku podczas podłączenia
- obudowa z plastiku, który w dotyku wygląda na masywniejszy niż w basicu
- wgrywałem używając CP2102
- sprawdzone działanie przekaźnika i przycisku, dht/ds testy w najbliższych dniach

@Slawek - bardzo dziękuję za pomoc! ;)

Poniżej fotki. W celu pokazania wielkości obok położyłem yunshana i basica. Nie zwracajcie uwagi na okruchy/syf, lubię podjeść :D
2019-01-30 18.44.09.jpg
2019-01-30 18.44.09.jpg (4.24 MiB) Przejrzano 2243 razy
Beton-beton
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 04, 2018 12:35 pm

śr sty 30, 2019 8:50 pm

Czyli ten soft powinien też działać?
viewtopic.php?f=11&t=4241
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr sty 30, 2019 9:07 pm

Beton-beton pisze:
śr sty 30, 2019 8:50 pm
Czyli ten soft powinien też działać?
viewtopic.php?f=11&t=4241
Testy tego softu wstrzymane!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia / Giełda / Zlecenia”