Page 1 of 3

termometr

Posted: Wed Jan 30, 2019 5:49 pm
by Jarek
nie wystawiłby ktoś termometru w oparciu ESP01 z suplą na allegro ? mogły by być opcjonalnie z różnymi czujnikami łącznie z wilgotnością

nie każdy potrafi albo chce bawić się w programowanie a taki termometr kosztowałby parę złotych

zainteresowanie mogło by być duże - sam kupiłbym minimum 5 (w dobrej cenie ;)

monitorowanie temperatury zdalnie w niskiej cenie zainteresowałoby dużo osób i pogłębiło świadomość istnienia takich tanich urządzeń a potem napędziłoby rynek na kolejne rozwiązania

ktoś coś ? :D

Re: termometr

Posted: Mon Feb 04, 2019 4:48 pm
by Jerry91122
Sam kupiłem od niego taki, ale widzę że podniósł cenę o 10zl http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7770529047

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 4:28 pm
by mako967
Mam takie po 35 zł. Zapraszam na pw.

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 5:57 pm
by Jerry91122
mako967 wrote:
Tue Feb 05, 2019 4:28 pm
Mam takie po 35 zł. Zapraszam na pw.
A dałbyś radę zrobić takie w białej obudowie?

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 6:36 pm
by mako967
Ja mam coś takiego

https://www.olx.pl/oferta/inteligentny- ... yf5Yy.html

Jest to prawdopodobnie to samo co w linku na allegro. Czyli pozwala odczytywać temperature na telefonie. Dodatkowo można nim sterować. Zajmuje mniej miejsca no i nie potrzeba dodatkowego usb. Wpina się bezpośrednio do gniazdka

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 7:34 pm
by Jerry91122
mako967 wrote:
Tue Feb 05, 2019 6:36 pm
Ja mam coś takiego

https://www.olx.pl/oferta/inteligentny- ... yf5Yy.html

Jest to prawdopodobnie to samo co w linku na allegro. Czyli pozwala odczytywać temperature na telefonie. Dodatkowo można nim sterować. Zajmuje mniej miejsca no i nie potrzeba dodatkowego usb. Wpina się bezpośrednio do gniazdka
Ale my tu o czym innym;) chodzi o niezależny czujnik

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 7:35 pm
by mako967
Możesz podłączyć przecież przekaźnik jako termometr, usunąć z aplikacji możliwość przełączania i zostanie tylko temperatura.

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 7:43 pm
by slawek
mako967 wrote:
Tue Feb 05, 2019 7:35 pm
Możesz podłączyć przecież przekaźnik jako termometr, usunąć z aplikacji możliwość przełączania i zostanie tylko temperatura.
To trochę tak jakbyś proponował zegarek naręczny zasilany akumulatorami zajmującymi cały plecak...

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 7:47 pm
by mako967
To trochę tak jakbyś proponował zegarek naręczny zasilany akumulatorami zajmującymi cały plecak...
Wszystko zależy czym chcesz zasilać ten termometr. Jeśli z kontaktu to co za różnica czy przez przetwornice, czy bezpośredniego do sonoffa?

Re: termometr

Posted: Tue Feb 05, 2019 7:50 pm
by Robert Błaszczak