Wejście

vajera
Posts: 177
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Fri Jan 04, 2019 1:28 pm

Do SLW-01 można podłączyć przycisk monostabilny, co pozwala na sterowanie dimmerem. Czy w przypadku SLW-02 jest podobnie? Rozumiem, że wtedy równocześnie zmienia się poziom jasności wszystkich kanałów?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6195
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Jan 04, 2019 1:35 pm

Dokładnie tak samo na wszystkich kanałach.
User avatar
Demolkaa
Posts: 108
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Sun Jan 20, 2019 11:02 pm

A ja zauważyłem ze w aplikacji włączanie i zmiana regulacji na mniejsza po wyłączeniu w aplikacji wraca do ustawienia full nastawienia a na wyłączniku monostabilnym działa normalnie i zapamiętuje stan ustawienia mocy led. Dodam jeszcze ze jak włączę pilot lub aplikacja i ustawie jasność ledów to wyłączenie aplikacja i włączenie włącznikiem zapamiętuje aplikację tak samo jest na odwrót. Jedyne co to wyłączenie i włączenie aplikacją resetuje światło do ustawienia max.
W aplikacji brakuje mi przełącznika np w prawo (w druga stronę) żeby tylko włączać i wyłączać ledy, a ustawienia jasności bym zostawił jak jest również z tym włącznikiem na dole.
Mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi.
User avatar
Lucas
Posts: 358
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Wed Jan 23, 2019 8:24 pm

Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
User avatar
Demolkaa
Posts: 108
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Thu Jan 24, 2019 12:49 pm

Lucas wrote:
Wed Jan 23, 2019 8:24 pm
Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
Sterowanie w aplikacji jest 3 kanały osobno można je na cloud wyłączyć jak nie używasz któregoś kanału.
Poszczególne kanały w aplikacji możesz ściemniać i wyłączać i włączać osobno ale jak już pisałem wyżej funkcja wyłączania i włączania w aplikacji resetuje ustawienia ściemniacza.

Co do przycisku zewnetrzengo to np: masz włączone 2 kanały i 1 wyłączony to po nacisnieciu przycisku wyłączą sie wszystkie a po włączeniu zapalają się wszystkie z jasnością ustawioną dla W1 dlatego najlepiej unikać używania przycisku :-).
Dla mnie minusem jest resetowanie ściemniacza po wyłączeniu i włączeniu w aplikacji i za mały zacisk + bo trzeba do niego podpiąć 4 przewody i bardzo ciasno mogło być obok dodatkowy zacisk + zmostkowany
Last edited by Demolkaa on Thu Jan 24, 2019 1:02 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Demolkaa
Posts: 108
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Thu Jan 24, 2019 12:51 pm

Tak wygladaja zrzuty aplikacji i cloud
Attachments
IMG_20190124_134242.jpg
IMG_20190124_134242.jpg (5.52 MiB) Viewed 708 times
Screenshot_2019-01-24-13-38-45-584_ovh.maszynsko.png
Screenshot_2019-01-24-13-38-45-584_ovh.maszynsko.png (158.19 KiB) Viewed 708 times
Screenshot_2019-01-24-13-37-28-520_ovh.maszynsko.png
Screenshot_2019-01-24-13-37-28-520_ovh.maszynsko.png (107.77 KiB) Viewed 708 times
User avatar
Demolkaa
Posts: 108
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Thu Jan 24, 2019 3:37 pm

Dodam jeszcze, że wszystko zależy od W1 jak w1 jest wyłączone a w2 i w3 wyłączone to naciśniecie przycisku włączy w1 i tak analogicznie jeżeli jest w1 włączone to reszta wejść będzie wyłączana i dostosowana do W1.
User avatar
Lector
Posts: 434
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Thu Jan 24, 2019 4:02 pm

Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Jankes
Posts: 20
Joined: Sun Dec 02, 2018 9:01 pm

Thu Jan 24, 2019 5:09 pm

Lector wrote:
Thu Jan 24, 2019 4:02 pm
Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Tak, przyczyniając dłużej przycisk. Równocześnie dla wszystkich kanałów.
AdamT
Posts: 65
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Thu Jan 24, 2019 7:06 pm

W ramach testów podłączyłem LED RGB.
Utworzyłem sterowanie grupowe - jakość ledów nie najlepsza, świeci na niebiesko ale ściemniacz działa.
Po utworzeniu harmonogramu można uzyskać zmianę barwy. Fajne zastosowanie do oświetleń Świątecznych.
Jakie Macie propozycje zastosowania tego sterownika?

Adam
Post Reply