Wejście

vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

pt sty 04, 2019 1:28 pm

Do SLW-01 można podłączyć przycisk monostabilny, co pozwala na sterowanie dimmerem. Czy w przypadku SLW-02 jest podobnie? Rozumiem, że wtedy równocześnie zmienia się poziom jasności wszystkich kanałów?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 04, 2019 1:35 pm

Dokładnie tak samo na wszystkich kanałach.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

ndz sty 20, 2019 11:02 pm

A ja zauważyłem ze w aplikacji włączanie i zmiana regulacji na mniejsza po wyłączeniu w aplikacji wraca do ustawienia full nastawienia a na wyłączniku monostabilnym działa normalnie i zapamiętuje stan ustawienia mocy led. Dodam jeszcze ze jak włączę pilot lub aplikacja i ustawie jasność ledów to wyłączenie aplikacja i włączenie włącznikiem zapamiętuje aplikację tak samo jest na odwrót. Jedyne co to wyłączenie i włączenie aplikacją resetuje światło do ustawienia max.
W aplikacji brakuje mi przełącznika np w prawo (w druga stronę) żeby tylko włączać i wyłączać ledy, a ustawienia jasności bym zostawił jak jest również z tym włącznikiem na dole.
Mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 505
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr sty 23, 2019 8:24 pm

Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw sty 24, 2019 12:49 pm

Lucas pisze:
śr sty 23, 2019 8:24 pm
Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
Sterowanie w aplikacji jest 3 kanały osobno można je na cloud wyłączyć jak nie używasz któregoś kanału.
Poszczególne kanały w aplikacji możesz ściemniać i wyłączać i włączać osobno ale jak już pisałem wyżej funkcja wyłączania i włączania w aplikacji resetuje ustawienia ściemniacza.

Co do przycisku zewnetrzengo to np: masz włączone 2 kanały i 1 wyłączony to po nacisnieciu przycisku wyłączą sie wszystkie a po włączeniu zapalają się wszystkie z jasnością ustawioną dla W1 dlatego najlepiej unikać używania przycisku :-).
Dla mnie minusem jest resetowanie ściemniacza po wyłączeniu i włączeniu w aplikacji i za mały zacisk + bo trzeba do niego podpiąć 4 przewody i bardzo ciasno mogło być obok dodatkowy zacisk + zmostkowany
Ostatnio zmieniony czw sty 24, 2019 1:02 pm przez Demolkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw sty 24, 2019 12:51 pm

Tak wygladaja zrzuty aplikacji i cloud
Załączniki
IMG_20190124_134242.jpg
IMG_20190124_134242.jpg (5.52 MiB) Przejrzano 1194 razy
Screenshot_2019-01-24-13-38-45-584_ovh.maszynsko.png
Screenshot_2019-01-24-13-38-45-584_ovh.maszynsko.png (158.19 KiB) Przejrzano 1194 razy
Screenshot_2019-01-24-13-37-28-520_ovh.maszynsko.png
Screenshot_2019-01-24-13-37-28-520_ovh.maszynsko.png (107.77 KiB) Przejrzano 1194 razy
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw sty 24, 2019 3:37 pm

Dodam jeszcze, że wszystko zależy od W1 jak w1 jest wyłączone a w2 i w3 wyłączone to naciśniecie przycisku włączy w1 i tak analogicznie jeżeli jest w1 włączone to reszta wejść będzie wyłączana i dostosowana do W1.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 495
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

czw sty 24, 2019 4:02 pm

Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Jankes
Posty: 30
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 9:01 pm

czw sty 24, 2019 5:09 pm

Lector pisze:
czw sty 24, 2019 4:02 pm
Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Tak, przyczyniając dłużej przycisk. Równocześnie dla wszystkich kanałów.
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

czw sty 24, 2019 7:06 pm

W ramach testów podłączyłem LED RGB.
Utworzyłem sterowanie grupowe - jakość ledów nie najlepsza, świeci na niebiesko ale ściemniacz działa.
Po utworzeniu harmonogramu można uzyskać zmianę barwy. Fajne zastosowanie do oświetleń Świątecznych.
Jakie Macie propozycje zastosowania tego sterownika?

Adam
ODPOWIEDZ