Strona 1 z 3

Wejście

: pt sty 04, 2019 1:28 pm
autor: vajera
Do SLW-01 można podłączyć przycisk monostabilny, co pozwala na sterowanie dimmerem. Czy w przypadku SLW-02 jest podobnie? Rozumiem, że wtedy równocześnie zmienia się poziom jasności wszystkich kanałów?

Re: Wejście

: pt sty 04, 2019 1:35 pm
autor: pzygmunt
Dokładnie tak samo na wszystkich kanałach.

Re: Wejście

: ndz sty 20, 2019 11:02 pm
autor: Demolkaa
A ja zauważyłem ze w aplikacji włączanie i zmiana regulacji na mniejsza po wyłączeniu w aplikacji wraca do ustawienia full nastawienia a na wyłączniku monostabilnym działa normalnie i zapamiętuje stan ustawienia mocy led. Dodam jeszcze ze jak włączę pilot lub aplikacja i ustawie jasność ledów to wyłączenie aplikacja i włączenie włącznikiem zapamiętuje aplikację tak samo jest na odwrót. Jedyne co to wyłączenie i włączenie aplikacją resetuje światło do ustawienia max.
W aplikacji brakuje mi przełącznika np w prawo (w druga stronę) żeby tylko włączać i wyłączać ledy, a ustawienia jasności bym zostawił jak jest również z tym włącznikiem na dole.
Mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi.

Re: Wejście

: śr sty 23, 2019 8:24 pm
autor: Lucas
Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?

Re: Wejście

: czw sty 24, 2019 12:49 pm
autor: Demolkaa
Lucas pisze:
śr sty 23, 2019 8:24 pm
Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
Sterowanie w aplikacji jest 3 kanały osobno można je na cloud wyłączyć jak nie używasz któregoś kanału.
Poszczególne kanały w aplikacji możesz ściemniać i wyłączać i włączać osobno ale jak już pisałem wyżej funkcja wyłączania i włączania w aplikacji resetuje ustawienia ściemniacza.

Co do przycisku zewnetrzengo to np: masz włączone 2 kanały i 1 wyłączony to po nacisnieciu przycisku wyłączą sie wszystkie a po włączeniu zapalają się wszystkie z jasnością ustawioną dla W1 dlatego najlepiej unikać używania przycisku :-).
Dla mnie minusem jest resetowanie ściemniacza po wyłączeniu i włączeniu w aplikacji i za mały zacisk + bo trzeba do niego podpiąć 4 przewody i bardzo ciasno mogło być obok dodatkowy zacisk + zmostkowany

Re: Wejście

: czw sty 24, 2019 12:51 pm
autor: Demolkaa
Tak wygladaja zrzuty aplikacji i cloud

Re: Wejście

: czw sty 24, 2019 3:37 pm
autor: Demolkaa
Dodam jeszcze, że wszystko zależy od W1 jak w1 jest wyłączone a w2 i w3 wyłączone to naciśniecie przycisku włączy w1 i tak analogicznie jeżeli jest w1 włączone to reszta wejść będzie wyłączana i dostosowana do W1.

Re: Wejście

: czw sty 24, 2019 4:02 pm
autor: Lector
Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?

Re: Wejście

: czw sty 24, 2019 5:09 pm
autor: Jankes
Lector pisze:
czw sty 24, 2019 4:02 pm
Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Tak, przyczyniając dłużej przycisk. Równocześnie dla wszystkich kanałów.

Re: Wejście

: czw sty 24, 2019 7:06 pm
autor: AdamT
W ramach testów podłączyłem LED RGB.
Utworzyłem sterowanie grupowe - jakość ledów nie najlepsza, świeci na niebiesko ale ściemniacz działa.
Po utworzeniu harmonogramu można uzyskać zmianę barwy. Fajne zastosowanie do oświetleń Świątecznych.
Jakie Macie propozycje zastosowania tego sterownika?

Adam