ZAMEL MEW-01

Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 967
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob sty 19, 2019 7:24 pm

Stałem się posiadaczem takiegoż sprzętu i od razu wziąłem się za montaż. Z elektryką sobie poradziłem , gorzej z instalacją. Urządzenie nie łączy w last state : connecting ... , sprawdzone na routerze ( "evotech" taki ze światłowodem) i na hotspocie z telefonu
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 19, 2019 7:33 pm

Łączysz się z publicznym cloudem ?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 967
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob sty 19, 2019 7:35 pm

tak, do svr1
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 19, 2019 7:38 pm

Spróbuj go przełączyć w tryb konfiguracji w jakimś innym momencie to może trafisz w rzeczywisty status. Albo status się zgadza i ma problem z połączeniem się z WIFi z tamtego miejsca.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 967
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob sty 19, 2019 7:56 pm

Nic nie pomaga. nawet reset , router znajduje się w tym samym pomieszczeniu
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 584
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

ndz sty 20, 2019 7:52 am

A co to za moduł?
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 20, 2019 8:29 am

Jutro spróbujemy podłączyć go pod inny serwer tak abym mógł sprawdzić czy w ogóle się łączy.
(na produkcji za dużo logów)
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1029
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

ndz sty 20, 2019 9:23 am

Ja również od rana bez śniadania grzebałem w rozdzielnicy :lol:
Jeszcze tylko aplikacja, która ogarnie ten licznik i testujemy na maksa 8-)
Załączniki
rozdzielnica_z_MEW-01.jpg
rozdzielnica_z_MEW-01.jpg (255.18 KiB) Przejrzano 3297 razy
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 20, 2019 9:30 am

Podłączyłeś tylko jedną fazę...
Połączył Ci się z serwerem ?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 909
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz sty 20, 2019 9:31 am

Ależ świeci po oczach ta zielona ;)
ODPOWIEDZ