ZAMEL MEW-01

forall
Posty: 40
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt maja 22, 2020 1:44 pm

Dzięki za info, czyli z netem jest jednak ok.. Dobra to zatem czekam na elektryka..
forall
Posty: 40
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt maja 22, 2020 3:38 pm

Jak długo trwa aktualizacja firmware w tym mew, ile to mniej więcej waży? Bo dobre 15min przy 16Mbit/s i ciągle mruga szybko....
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 22, 2020 3:51 pm

< 60 sek.
Jeśli długo miga to znaczy, że nie udało mu się pobrać pliku.
Wyślij na priv-a info na jakim adresie email masz zarejestrowane konto to sprawdzę logi.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 22, 2020 4:11 pm

Twój MEW posiada aktualne oprogramowanie.
forall
Posty: 40
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt maja 22, 2020 4:13 pm

Wysłałem wiadomość na priv
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 22, 2020 4:18 pm

Wyżej masz odpowiedź.
forall
Posty: 40
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt maja 22, 2020 4:28 pm

No to byłe elektryk, MEW podłączony według schemat, pomiary są ok.. cewki podłączone prawiłowo... a jak uruchamiam jakieś urządzenie, typu suszarka, czy wietarka.. to na fazie na której pracuje wartość mocy czynnej jest dodatnia, moc bierna ujemna a na pozostałych fazach odwrotnie... moc bierna dodatnia, moc czynna ujemna.... jak wyłacze to wszedzie moc czynna dodatnia, moc bierna ujemna.... i już nie mam pomysłu...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 22, 2020 5:10 pm

Fazy mierzone nie pokrywają się z fazami zasilającymi.
Masz pod ręką jakiś multimetr ?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 278
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pt maja 22, 2020 5:11 pm

Rozmawiałem z elektrykiem i na to wychodzi że się pokrywają. Zrobimy tak jak rozmawialiśmy.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
forall
Posty: 40
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pt maja 22, 2020 5:19 pm

@pzygmunt - jutro jeszcze jeden kolega ma mi sprawdzić to na spokojnie, może on młodsza wersja elektryka coś wykombinuje:)

@miroph - to miałbym totalnego pecha jakbym tak trafil na wadliwy egzemplarz :(((((

Zobaczymy jeszcze jutro co się okaże.. No chyba, że reset do defaulu i od nowa go podłączyć...
ODPOWIEDZ