ZAMEL MEW-01

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 03, 2020 9:24 am

Musiałby zniknąć 3
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 344
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pt lip 03, 2020 9:30 am

Aby zanikła faza zasilająca to musiałyby zaniknąć wszystkie 3 fazy.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 207
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

pt lip 03, 2020 10:02 am

Oooo do 3 faz sztuka ; )
3x SRW-01, 2x SBW-02, 3x ROW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
andrew01
Posty: 107
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

pn lip 20, 2020 9:31 am

Panowie,

co może być przyczyną braku danych na wykresie pomimo podłączonej MEW'ki?
Nie zmieniałem nic w domu (jestem w pracy), zmieniłem stawkę za kWh aby wymusić ponowne podłączenie MEW'ki i zaczęło działać, tzn. zaczęło zliczać energię (przed restartem energia się nie zmieniała) i na wykresie pojawił się słupek z wartościami za czas od ostatniego zapisania stanu.

Pozdrawiam
Andrzej
Załączniki
mew1.png
mew1.png (30.36 KiB) Przejrzano 199 razy
Screenshot_20200720-111708_SUPLA.jpg
Screenshot_20200720-111708_SUPLA.jpg (261.42 KiB) Przejrzano 199 razy
Screenshot_20200720-112849_SUPLA.jpg
Screenshot_20200720-112849_SUPLA.jpg (226.81 KiB) Przejrzano 199 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lip 20, 2020 8:03 pm

Wyślij na priva adres email. Sprawdzę historię jak to wygląda.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 4:33 pm

Przeanalizowałem Twoje dane i wygląda to bardzo dziwnie.
Z historii wynika jakbyś w pewnych okresach nie zużywał w ogóle energii np. (07.20 4:28 - 07.20 11:18) i nagle po tym czasie w ciągu 10 min. zużycie 3,17Kwh. Aby uzyskać takie dane MEW musiałby mieć problem z odczytem danych z układu zliczającego. Osobiście sugerowałbym wymianę sprzętu na nowy, a najlepiej aby Zamel udostępnił drugi egzemplarz aby wpiąć go równolegle do tego do masz. To pozwoliłoby wykluczyć albo potwierdzić moją teorię.

Zgłoszę to Zamel-owi.
andrew01
Posty: 107
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

czw lip 23, 2020 8:25 pm

To nagłe zużycie wystąpiło w wyniku restartu wymuszonego przez cloud'a. Przy czym sam MEW musiał rejestrować poprawnie zużycie energii skoro później znalazła się brakująca wartość. Czy Cloud może z jakiegoś powodu odmówić zapisania podawanych wartości? Montaż drugiego równoległe byłby bardzo problematyczny, ponieważ tego co mam wcisnąłem już na styk.

Pozdrawiam
Andrzej
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 9:21 pm

MEW ma osobny układ zliczający. Cloud zapisuje wszystko jak urządzenie jest online i wg. logów MEW był online tylko przekazywał cały czas stałą wartość tak jakby nie mógł odczytać nowej z układu zaliczającego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL MEW-01”