Wskazania licznika energii MEW-01

kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

pt sie 23, 2019 10:25 am

Witam, podłączyłem licznik wg instrukcji. Licznik wskazuje: energia czynna pobrana 10 kWh a zwrócona 86 kWh. Dlaczego zwrócona jest większa od pobranej, i taka różnica? czyżbym odwrotnie założył przetwornik na przewody? Strzałką do odbiornika
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9603
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 11:31 am

Strzałka, strzałką ale producent przekładników chyba czasami montuje odwrotnie przewody. Moc czynną musisz mieć na plusie. Jeśli jest minus to znaczy, że musisz przełożyć przekładniki lub obrócić przewody. No chyba, że coś Ci produkuje prąd.
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

pt sie 23, 2019 3:47 pm

Główny pobór to sprężarka chłodni, po prostu silnik elektryczny 3 fazowy. Nie zależnie od kierunku wskazuje energię zwróconą, czy to jest efekt kierunku podłączenia czy coś innego. Zmieniam kierunek przetworników.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9603
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 3:57 pm

Wrzuć screena z aplikacji.
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

sob sie 24, 2019 10:54 am

Screenshot_20190824-125029.png
Screenshot_20190824-125029.png (154.67 KiB) Przejrzano 1475 razy
Tak przy okazji bo bardzo często urządzenie jest offline jak zmienić sieć WiFi do której się łączy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob sie 24, 2019 11:21 am

Przytrzymaj przycisk na module aż zacznie migać dioda, potem połącz się z siecią wifi którą mew-01 będzie rozgłaszał i wejdź w przeglądarce na stronę 192.168.4.1 i tam możesz zmienić tylko sieć wifi.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9603
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sie 24, 2019 12:24 pm

Przełącz je w tryb konfiguracji i jeszcze raz po prostu dodaj urządzenie kreatorem w aplikacji lub tak jak kolega wyżej napisał.
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

ndz wrz 01, 2019 7:19 pm

Kompletnie nic mi nie pasuje, zmieniłem kierunek przetworników . Wprawdzie moc pobrana jest większa niż zwrócona ale pytanie skąd jest tam moc zwrócona?
Załączniki
Screenshot_20190901-211959.png
Screenshot_20190901-211959.png (161.24 KiB) Przejrzano 1405 razy
Screenshot_20190901-211950.png
Screenshot_20190901-211950.png (155.79 KiB) Przejrzano 1405 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz wrz 01, 2019 7:26 pm

Może masz odwróconą jedna fazę?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9603
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz wrz 01, 2019 7:57 pm

Wrzuć screeny z poszczególnych faz.
Upewnij się też, że przekładnik pierwszy jest na fazie L1, drugi na L2 i trzeci na L3
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL MEW-01”