Wskazania licznika energii MEW-01

Post Reply
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Fri Aug 23, 2019 10:25 am

Witam, podłączyłem licznik wg instrukcji. Licznik wskazuje: energia czynna pobrana 10 kWh a zwrócona 86 kWh. Dlaczego zwrócona jest większa od pobranej, i taka różnica? czyżbym odwrotnie założył przetwornik na przewody? Strzałką do odbiornika
User avatar
pzygmunt
Posts: 6605
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 23, 2019 11:31 am

Strzałka, strzałką ale producent przekładników chyba czasami montuje odwrotnie przewody. Moc czynną musisz mieć na plusie. Jeśli jest minus to znaczy, że musisz przełożyć przekładniki lub obrócić przewody. No chyba, że coś Ci produkuje prąd.
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Fri Aug 23, 2019 3:47 pm

Główny pobór to sprężarka chłodni, po prostu silnik elektryczny 3 fazowy. Nie zależnie od kierunku wskazuje energię zwróconą, czy to jest efekt kierunku podłączenia czy coś innego. Zmieniam kierunek przetworników.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6605
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 23, 2019 3:57 pm

Wrzuć screena z aplikacji.
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Sat Aug 24, 2019 10:54 am

Screenshot_20190824-125029.png
Screenshot_20190824-125029.png (154.67 KiB) Viewed 235 times
Tak przy okazji bo bardzo często urządzenie jest offline jak zmienić sieć WiFi do której się łączy
User avatar
wojtas567
Posts: 1753
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Aug 24, 2019 11:21 am

Przytrzymaj przycisk na module aż zacznie migać dioda, potem połącz się z siecią wifi którą mew-01 będzie rozgłaszał i wejdź w przeglądarce na stronę 192.168.4.1 i tam możesz zmienić tylko sieć wifi.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 6605
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Aug 24, 2019 12:24 pm

Przełącz je w tryb konfiguracji i jeszcze raz po prostu dodaj urządzenie kreatorem w aplikacji lub tak jak kolega wyżej napisał.
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Sun Sep 01, 2019 7:19 pm

Kompletnie nic mi nie pasuje, zmieniłem kierunek przetworników . Wprawdzie moc pobrana jest większa niż zwrócona ale pytanie skąd jest tam moc zwrócona?
Attachments
Screenshot_20190901-211959.png
Screenshot_20190901-211959.png (161.24 KiB) Viewed 165 times
Screenshot_20190901-211950.png
Screenshot_20190901-211950.png (155.79 KiB) Viewed 165 times
User avatar
slawek
Posts: 2209
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Sep 01, 2019 7:26 pm

Może masz odwróconą jedna fazę?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6605
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Sep 01, 2019 7:57 pm

Wrzuć screeny z poszczególnych faz.
Upewnij się też, że przekładnik pierwszy jest na fazie L1, drugi na L2 i trzeci na L3
Post Reply