Strona 4 z 11

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 7:42 pm
autor: kiosho
historie usunalem, ale nie wiem gdzie wpisac reset

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 7:47 pm
autor: Robert Błaszczak
  • Wciśnij na liczniku przycisk CONFIG i trzymaj, aż dioda STATUS zacznie szybko migać.
  • W smartfonie wyszukaj sieć W-Fi z początkiem nazwy ZAMEL-xxxx.
  • Połącz się z tą siecią, a następnie w przeglądarce na smartfonie wpisz adres http://192.168.4.1
  • Na samym dole będziesz miał pole o nazwie RESET. Wpisz w tym polu słowo RESET wielkimi literami i kliknij Zapisz.

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 7:48 pm
autor: lesny8
Przytrzymaj przycisk config na module(5s) do póki dioda nie zacznie mrugać. Potem weź telefon w rękę albo laptop i podłącz się do sieci rozgłaszanie przez moduł. Uruchom przeglądarkę internetową i wejdź na stronę 192.168.4.1
Tam jest strona konfiguracyjna modułu. Wyjście z tego trybu to wciśnięcie raz przycisku config.

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 7:50 pm
autor: Patryk
A po kliknięciu ZAPISZ, odczekaj parę sekund i znów naciśnij ten przycisk CONFIG
Wtedy LED przestanie szybko migać.

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 8:08 pm
autor: kiosho
Zresetowalem, poniżej screeny . Proszę o opinię czy wg Was jest ok. Tzn czy jest dobrze podłączone

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 8:13 pm
autor: kiosho
I jeszcze faza 1

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: wt wrz 03, 2019 8:32 pm
autor: pzygmunt
Na fazie 3 masz moc czynną z minusem. Jeśli nie produkujesz tam energii to przekładnik jest odwrotnie.

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: śr wrz 04, 2019 3:20 am
autor: kiosho
Sprawdziłem sposób podłączenia przetworników i sposób założenia, czy możliwe żeby producent odwrotnie podłączył przetwornik 3 w środku?

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: śr wrz 04, 2019 4:18 am
autor: kiosho
Ws wskazania po zmianie trzeciej fazy

Re: Wskazania licznika energii MEW-01

: śr wrz 04, 2019 4:33 am
autor: Patryk
@kiosho.
Nie wiem dokładnie, co zrobiłeś, ale zobacz na screeny, które dołączyłeś.
Teraz na fazie 2 i fazie 3 masz moc czynną z minusem.
Jeżeli nie produkujesz prądu, nie  możesz mieć  mocy czynnej z minusem.
Edit:
Wygląda to tak, że Ty obróciłeś przekładnik prądowy nie z fazy3 tylko z fazy2.