Zaniżone wskazania MEW-01

tom42
Posty: 20
Rejestracja: śr paź 30, 2019 9:02 am

sob lis 02, 2019 9:56 pm

Mam od 3 dni zabudowany MEW-01, przekładniki założone są bezpośrednio na kabel dochodzący do skrzynki bezpiecznikowej w domu za licznikiem głównym Taurona (w odległości ok. 15m od tego licznika), po drodze nie ma żadnych odbiorników prądu. Licznik MEW-01 zaniża pomiary w stosunku do licznika Taurona od 0,7 do 1,8 kWh/dobę. Co może być przyczyną tych różnic, czy można coś z tym zrobić. Przy kontroli kilkugodzinnej zdarzyło się, że MEW-01 podał kilkakrotnie wynik wyższy od licznika Taurona od 0,4 do 0,7 kWh. Praktycznie tylko 3-krotnie wynik był zbliżony, różnica wyniosła - 0,1 kWh
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7711
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 02, 2019 10:49 pm

Wyślij mi na priv-a adres email na którym masz konto. Sprawdzę jaką masz tam wersję oprogramowania.
tom42
Posty: 20
Rejestracja: śr paź 30, 2019 9:02 am

ndz lis 03, 2019 7:51 am

Miałem 2.3.0 dzisiaj zaktualizowałem do 2.3.1 (iPhone z IOS)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7711
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lis 03, 2019 8:42 am

Chodzi o wersję firmware-u MEW-a.
1. Przełącz MEW-a w tryb konfiguracji (przytrzymaj config przez min 5 sek.)
2. Połącz się z jego siecią WiFi
3. Otwórz stronę http://192.168.4.1
4. Zaznacz "Firmware update" na "YES"
5. Zrestartuj mew-a (naciśnij przez 1 sek. config)
tom42
Posty: 20
Rejestracja: śr paź 30, 2019 9:02 am

ndz lis 03, 2019 9:28 am

Tak zrobiłem. Było firmware 2.7.8 teraz jest 2.7.12
Beku
Posty: 263
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

ndz lis 03, 2019 9:50 am

Czy jest jakiś czas na zrobienie aktualizacji? Tzn. po jakim czasie MEW-01 od wykonania tych kroków się zaktualizuje i będę widział nowa wersje w CLOUD ?
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

ndz lis 03, 2019 9:54 am

Praktycznie od razu.
Beku
Posty: 263
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

ndz lis 03, 2019 9:59 am

hmmm. robiłem to już 4 razy i nic. Nadal 2.7.8, ale poczekam może się zrobi.
tom42
Posty: 20
Rejestracja: śr paź 30, 2019 9:02 am

ndz lis 03, 2019 10:06 am

Zrobiłem dokładnie jak napisał pzygmunt i przeszło za pierwszym razem
Beku
Posty: 263
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

ndz lis 03, 2019 10:08 am

Rozumiem, że pomiędzy 4 a 5 zrobiłeś jeszcze SAVE ?
Czy wybrałeś po prostu z listy firmware update 0=-> yes i przyciskiem reset ?
ODPOWIEDZ