MEW-01 i Home Assistant (integracja i nie tylko) - wersja via sensor REST

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 24, 2021 3:10 pm

Pan O pisze:
śr lut 24, 2021 3:06 pm
Taki mam plan. Pewnie w marcu uda się mi nad tym usiąść. Szczerze mówiąc to czekam aż mqtt wyjdzie z bety
Już wyszło.
Awatar użytkownika
Pan O
Posty: 42
Rejestracja: pn gru 16, 2019 9:07 pm

śr lut 24, 2021 4:57 pm

pzygmunt pisze:
śr lut 24, 2021 3:10 pm
Już wyszło.
az sie skusiłem zeby sparwdzic

to jest extra!!!!

- integracja z mqtt w HA szybciutka (nawet jako drugi broker)

- Super robota z własciwymi templetami pod HA. Swietnie opisane i poprawne rozszerzenia parametrów.

- !!! Granulacja czasowa na poziomie 5s !!!!

dodanie automatów do liczenia zuycia dziennego to tylko podmiana wskazań sensorów na nazwy generowane przez Suple.
Zrzut ekranu 2021-02-24 175040.png
Zrzut ekranu 2021-02-24 175040.png (52.58 KiB) Przejrzano 295 razy
Nie wiem tylko czy angielskie nazwy sensorów wynikają z tego że mam suple po angielksu ustawioną czy to standard w nazewnictwie...
cpu
Posty: 10
Rejestracja: sob sty 25, 2020 9:51 pm

śr lut 24, 2021 5:43 pm

Pan O pisze:
śr lut 24, 2021 3:06 pm
Taki mam plan. Pewnie w marcu uda się mi nad tym usiąść. Szczerze mówiąc to czekam aż mqtt wyjdzie z bety
A to jeszcze nie wyszlo bo to na produkcyjnych juz MQTT dziala - u mnie srv7 - MQTT odpalone.
Dobrze slyszec w takim razie poczekam bo to bedzie fajnie kompleksowo zrobione :-)
Awatar użytkownika
Pan O
Posty: 42
Rejestracja: pn gru 16, 2019 9:07 pm

śr lut 24, 2021 5:45 pm

cpu pisze:
śr lut 24, 2021 5:43 pm
Pan O pisze:
śr lut 24, 2021 3:06 pm
Taki mam plan. Pewnie w marcu uda się mi nad tym usiąść. Szczerze mówiąc to czekam aż mqtt wyjdzie z bety
A to jeszcze nie wyszlo bo to na produkcyjnych juz MQTT dziala - u mnie srv7 - MQTT odpalone.
Dobrze slyszec w takim razie poczekam bo to bedzie fajnie kompleksowo zrobione :-)
Wyszło wyszło. Tak jak pisał pzygmunt. Bez problemu aktywujesz mqtt na supła org (nie beta) a potem zgodnie z instrukcją podpinasz do HA. Bardzo fajnie to chłopaki zrobili. Moje sensory ręczne na RESTcie to pikuś przy tym.
Awatar użytkownika
Miccc22
Posty: 4
Rejestracja: sob maja 23, 2020 12:57 pm

czw lut 25, 2021 10:34 am

Witam,

Nie wiem co zrobiłem źle, względem instrukcji, ale nie widzę, żadnej encji z MEW.
Zmieniłem link w linijce 6 pliku mew01.yaml
Jest odstęp w configuration.yaml przed packages: !include_dir_named packages

Pomóżcie.
Załączniki
hassio2.jpg
hassio2.jpg (12.06 KiB) Przejrzano 270 razy
hassio1.jpg
hassio1.jpg (62.13 KiB) Przejrzano 270 razy
Awatar użytkownika
Pan O
Posty: 42
Rejestracja: pn gru 16, 2019 9:07 pm

czw lut 25, 2021 11:19 am

Miccc22 pisze:
czw lut 25, 2021 10:34 am
Witam,

Nie wiem co zrobiłem źle, względem instrukcji, ale nie widzę, żadnej encji z MEW.
Zmieniłem link w linijce 6 pliku mew01.yaml
Jest odstęp w configuration.yaml przed packages: !include_dir_named packages

Pomóżcie.
w configuratiion.yaml
packages ma byc pod home assistant:

Kod: Zaznacz cały

homeassistant:
  packages: !include_dir_named packages
a nie pod

Kod: Zaznacz cały

default_config:
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL MEW-01”