sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

zokopian
Posts: 44
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Mon Mar 18, 2019 8:01 pm

Jakim programem, z jakimi ustawieniami i na jakiem systemie wgrywałeś ten soft?
Ja wrzucałem na win10pro x64, ESP Flash Download Tool 3.65 i musiałem SPI MODE ustawić na DOUT, na QIO nie mogłem się z nim dogadać. Oczywiście przed wgrywaniem czyściłem blankiem 1M.
Zainstalowane:
8x Zamel SRW-01, Zamel SBW-01, Zamel MEW-01, Sonoff TH 10 + AM2301, 4x Sonoff Touch + DS18B20, Sonoff SV + DS18B20, 3x Shelly 1, nodemcu + BME 280, 2x Sonoff POW R2
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Mar 19, 2019 10:27 am

Lesny8 w last stare wifi-connecting
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Mar 19, 2019 10:43 am

Win7 32bit flash tools 1,2
zokopian
Posts: 44
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Tue Mar 19, 2019 11:24 am

A na routerze nie masz czasem włączonego blokowania nowo dodanych urządzeń?
Zainstalowane:
8x Zamel SRW-01, Zamel SBW-01, Zamel MEW-01, Sonoff TH 10 + AM2301, 4x Sonoff Touch + DS18B20, Sonoff SV + DS18B20, 3x Shelly 1, nodemcu + BME 280, 2x Sonoff POW R2
User avatar
lesny8
Posts: 689
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Mar 19, 2019 11:46 am

Wpisz jeszcze raz dane do połączenia z wifi czyli ssid i hasło, żeby wykluczyć błędnie wpisane parametry dostępu. Robisz to w miejscu gdzie na pewno masz zasięg?
elmaya
Posts: 212
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Tue Mar 19, 2019 7:12 pm

wifi 2.4 g lub 5G
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Mar 19, 2019 7:23 pm

Inne sonoffa dodają się .ruter przy sonoffie SV i nadal nie dodany tak jakby nie było wifi w nim.chyba padnięty jest
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Mar 20, 2019 5:43 pm

Jest możliwe że spaliło się coś od wifi w nim.tylko dziwi mnie fakt że łączy się z strona do konfiguracji supli.
zokopian
Posts: 44
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Wed Mar 20, 2019 6:24 pm

Spróbuj jeszcze raz soft wgrać. Tym razem ustaw spi mode na DOUT. Oczywiście wcześniej wyczyść blankiem.
Zainstalowane:
8x Zamel SRW-01, Zamel SBW-01, Zamel MEW-01, Sonoff TH 10 + AM2301, 4x Sonoff Touch + DS18B20, Sonoff SV + DS18B20, 3x Shelly 1, nodemcu + BME 280, 2x Sonoff POW R2
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Mar 20, 2019 7:45 pm

Wszystkie sposoby już użyłem.za każdym razem blinkiem czyszczone.dzis nowy sonoffa otrzymałem i jego bez problemu dodałem.moze ktoś podejmie się u siebie tego sonoffa uruchomi.
Post Reply