sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Mon Apr 01, 2019 10:41 am

Lesny8 czy muszę coś ustawić w napędzie tzn w elektronice żeby było napięcie 24v ponieważ jeśli podłącze miernik to na wyjściu nie ma w ogóle napięcia.
User avatar
lesny8
Posts: 689
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Mon Apr 01, 2019 6:18 pm

Hmm... powiem Ci szczerze, że dziwna sprawa z tym zasilaniem. Oznaczenie 0V i 24V sugeruje, że napięcie powinno tam być, a tym czasem go brak. Tak się składa, że mam taki napęd u siebie i poszedłem to sprawdzić. Napięcie jest, ale tylko wtedy gdy lampa sygnalizująca jest włączona :o
Pomierzyłem styki obok i znalazłem 24V. Wygląda, na to że można się tam podkręcić. Musisz to u siebie sam sprawdzić.
promatic.jpg
promatic.jpg (39.53 KiB) Viewed 431 times
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Mon Apr 01, 2019 7:27 pm

Zasilanie osobne znalazłem ale sonoffa nie działa . mam wgrany multiboard .na sucho przekaźnik klika ale bramą nie chce ruszyć.jutro pokaże co mam wgrane oraz jak mam ustawione.ten soft od zibiego nie działa u mnie więc spróbowałem multiboard.
User avatar
lesny8
Posts: 689
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Mon Apr 01, 2019 11:39 pm

Jeżeli przekaźnik w sonoffie klika(zakładam, że sonoff jest przerobiony) i dokonując pomiaru multimetrem na jego wyjściu sprawdzasz ciągłość obwodu i masz obwód zamknięty na czas kliknięcia to sonoff jest ok.
Jeżeli zwierasz styki napędu i napęd rusza a brama się otwiera lub zamyka, to napęd jest ok.

Czy na pewno podłączyłeś to tu? To te zaciski zwierasz dla przetestowania i pod nie podpinasz potem łącznik zwierny i/lub wyjście z przekaźnika sonoffa...
promatic_sw.jpg
promatic_sw.jpg (10.86 KiB) Viewed 401 times
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Apr 02, 2019 6:23 am

Kolego a czy ten sonoffa ma działać jako mono czy bistabilny
User avatar
lesny8
Posts: 689
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Apr 02, 2019 7:47 am

Musi działać jako gate module i podawać impuls, którego czas definiujesz w chmurze w sekundach.
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Apr 02, 2019 8:56 am

Czyli jak rozumiem ludzi być bistabilny
User avatar
lesny8
Posts: 689
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Apr 02, 2019 10:46 am

Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Apr 02, 2019 11:28 am

No to mam już odpowiedzi dlaczego umnie nie działa .mam bistabilny ustawiony.
Arek.kandula
Posts: 267
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue Apr 02, 2019 1:09 pm

Jeżeli wybiorę w multiboard monostabilne to nie mam funkcji bramy.
Post Reply