Jak podłączyć do Faac 452/455

dydyrydy
Posty: 135
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

czw cze 17, 2021 4:03 pm

Odkopałem temat, bo mam przyjemność zakładać Sonoff SV w dokładnie tej centrali, ale nie ma żadnej reakcji na wciśnięcie przycisku/klikniecie w aplikacji. Jest cyknięcie, ale brak reakcji ze strony bramy. Co tu może być grane. Podłączyłem już 2 sztuki SV, ale nic to nie dało. Podłączone jak na powyższym schemacie, tj. zasilanie wiadomo a wyjście do 9 i 14.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11698
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 17, 2021 5:13 pm

Opisz wszystkie połączenia.
dydyrydy
Posty: 135
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

czw cze 17, 2021 9:11 pm

Wyjście SV do 9 i 14 w płycie.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11698
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 17, 2021 9:35 pm

Zy pod 9 i 14 masz coś jeszcze podłączone ? Próbowałeś zewrzeć 9 i 14 na krótko prze 0,5-1sek ?
dydyrydy
Posty: 135
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

pt cze 18, 2021 6:34 am

Jest tam (chyba) podlączone otwieranie bramy z przycisku z domu. Nie próbowałem zwierać. Spróbuję.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Juszczaczek1
Posty: 52
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 3:41 pm

pt cze 18, 2021 7:08 am

Może jest to otwierane stykiem nc i ten przycisk cały czas ziwera dlatego uniemożliwia otwieranie modułem
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11698
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 18, 2021 7:10 am

Kolega wyżej ma dał dobry trop. Kiedyś miałem podobny przypadek ale ze sterowaniem radiowym, które było ustawione jako NC. Po zmianie na NO problem się rozwiązał.
dydyrydy
Posty: 135
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

pt cze 18, 2021 3:46 pm

Nie wiem co macie na myśli ;)
Za to powiem Wam, że dzisiaj zakładałem na identycznej płycie i poszło od pierwszego wpięcia tak jak wyżej opisane. Czyli na obu centralach wpiąłem się identycznie, ale jedna działa a druga nie 🙃
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11698
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 18, 2021 5:48 pm

Wypnij to co tam jest już podłączone
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff SV”