Google Home

Lampardzino
Posty: 8
Rejestracja: czw wrz 10, 2020 1:10 pm

ndz paź 25, 2020 4:15 pm

witam bramy nadal nie sa obsługiwane ? bo światła mi znalazlo a bram nawet nie mam w urządzeniach czy cos musze zaktuwalizowac zeby dodalo je do urządzeń z supla org?
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 689
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

wt paź 27, 2020 1:36 pm

Lampardzino pisze:
ndz paź 25, 2020 4:15 pm
witam bramy nadal nie sa obsługiwane ? bo światła mi znalazlo a bram nawet nie mam w urządzeniach czy cos musze zaktuwalizowac zeby dodalo je do urządzeń z supla org?
Natywnie jeszcze nie obsługiwane. Czekamy.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3, Rpi Zero + 8x LYWSD03MMC i brak czasu na więcej...
rafalfarba
Posty: 25
Rejestracja: pn lis 25, 2019 11:48 am

czw lis 19, 2020 6:15 pm

Męczę się z Rutynami w GA. Ustawiłem bez problemu "Jestem w domu", włącza wtedy lub wyłącza wskazane urządzenia (sonoffy, ESP-01, sonoffy mini), ale już "Wychodzę z domu" nie chce załapać. Wypowiada zadaną formułkę na "do widzenia", wyświetla, że uruchamia tą rutynę ale nie zmienia stanu urządzeń. Rozłączałem kilka razy Suplę z GA/GH, usuwałem pamięć z aplikacji, odinstalowałem GH, nawet usunąłem dom z Google i zintegrowałem na nowo wszystko z Suplą. Nawet próbowałem dodać nową rutynę, albo dostosować inną (powrót do domu). Ciągle to samo, działa mi tylko jedna rutyna. Miał ktoś taki przypadek? Dodam, że głosowo (wszystko po polsku) wywoływane pojedyńcze urządzenia dzaiałają bez problemu. Nie mam głośnika gadam przez telefon.
4xSonoff RF (GUI Generic), 3xSonoff Basic (GUI Generic), 5×ESP-01S (GUI Generic), 1xWemosD1(termostat), Yunshan (Gate module od Zybi), 2xSonoff Mini (soft od djack2017). 1xWemosD1 (GUI Generic licznik impulsów + czujnik ilości opału HC-SR04+przekaźnik)
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 256
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

czw lis 19, 2020 8:53 pm

Najlepsze wyjście to usunąć GH i zaprosić Alexe do domu :) Niestety doswiadczam irytacji GH codziennie :(
rafalfarba
Posty: 25
Rejestracja: pn lis 25, 2019 11:48 am

pt lis 20, 2020 8:17 am

Jednak nie pozbędę się HG. Zaczekam, może się rozwinie i problem sam zniknie.
4xSonoff RF (GUI Generic), 3xSonoff Basic (GUI Generic), 5×ESP-01S (GUI Generic), 1xWemosD1(termostat), Yunshan (Gate module od Zybi), 2xSonoff Mini (soft od djack2017). 1xWemosD1 (GUI Generic licznik impulsów + czujnik ilości opału HC-SR04+przekaźnik)
xzihen
Posty: 55
Rejestracja: sob lis 23, 2019 2:21 pm
Lokalizacja: Łódź

pn lut 01, 2021 1:26 am

Wiadomo może już kiedy go google home zostaną dodane obsługi dla czujników temperatury, kontaktrony itp?
Pozdrawiam
Pietras81
Posty: 57
Rejestracja: ndz lut 17, 2019 6:56 am

sob lut 27, 2021 3:14 pm

Witam. Mam pytanie czy przez asystenta google mozna otwożyć roleta okienna ale np. 30%. Otwieranie i zamykanie działa.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11388
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 27, 2021 3:18 pm

Integracja na to pozwala więc teoretycznie powinno być to możliwe.
wsosniak
Posty: 484
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

sob lut 27, 2021 3:19 pm

Open the blinds in the kitchen in 30%
ODPOWIEDZ

Wróć do „Google Home”