Google Home

Filo301
Posty: 37
Rejestracja: pt paź 05, 2018 5:50 pm
Lokalizacja: Olkusz

śr lut 06, 2019 2:45 am

pzygmunt pisze:
wt lut 05, 2019 11:02 pm

W pierwszej wersji nie. Google Home nie wspiera bram, rolet czy czujników. Będziemy to realizować dodatkowymi umiejętnościami, które z czasem się pojawią. „Custom action”. Na razie aby nie przedłużać wprowadziliśmy to co daje podstawa.
Dobrze myślę, że mogę np. Zamontować lampę i spiąć ja w scripts by fracz z bramami, jeśli powiem włącz lampę to scripts "zobaczy" włączoną lampę i otworzy bramę?
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

śr lut 06, 2019 6:55 am

Cześć,
Jak to się ma do głośnika Google Home? Jeśli jeszcze nie wspiera języka polskiego, rozumiem, że komenda włącz/wyłącz światło w jadalni nie będzie funkcjonowała? Tylko telefon tak?

Pozdrawiam
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

śr lut 06, 2019 7:13 am

maroko pisze:
śr lut 06, 2019 6:55 am
Cześć,
Jak to się ma do głośnika Google Home? Jeśli jeszcze nie wspiera języka polskiego, rozumiem, że komenda włącz/wyłącz światło w jadalni nie będzie funkcjonowała? Tylko telefon tak?

Pozdrawiam
Będzie działać o ile powiesz do głośnika po angielsku a nazwa twojego kanału będzie dla niego zrozumiała (czyli raczej też musisz nazwać kanał w tym jezyku)
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

śr lut 06, 2019 7:22 am

slawek pisze:
wt lut 05, 2019 11:00 pm
pzygmunt pisze:
wt lut 05, 2019 10:53 pm
Jeszcze musisz zarejestrować swój serwer
w naszym brokerze ale instrukcje jak to zrobić dopiero udostępnię za jakiś czas jak wszystko przetestujemy.
Czekam spokojnie... ważne, że będzie taka możliwość ;)
Ja również czekam na taką możliwość :)
maroko
Posty: 135
Rejestracja: ndz wrz 30, 2018 7:14 pm

śr lut 06, 2019 7:52 am

koziolek90 pisze:
śr lut 06, 2019 7:13 am
maroko pisze:
śr lut 06, 2019 6:55 am
Cześć,
Jak to się ma do głośnika Google Home? Jeśli jeszcze nie wspiera języka polskiego, rozumiem, że komenda włącz/wyłącz światło w jadalni nie będzie funkcjonowała? Tylko telefon tak?

Pozdrawiam
Będzie działać o ile powiesz do głośnika po angielsku a nazwa twojego kanału będzie dla niego zrozumiała (czyli raczej też musisz nazwać kanał w tym jezyku)
Dzięki, czyli żeby było po naszemu (zrozumiałe dla wszystkich użytkowników domu) to trzeba poczekać na głośnik w wersji PL.
wsosniak
Posty: 400
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw lut 07, 2019 5:32 am

pzygmunt pisze:
wt lut 05, 2019 9:16 pm
matmic pisze:
wt lut 05, 2019 7:05 pm
Teraz czekam na instrukcje jak się w to wpiąć ;)
Instrukcja już jest ale czeka na oficjalne wydanie.

https://drive.google.com/file/d/1IFmdmS ... p=drivesdk
@pzygmunt ? W tej instrukcji jest krok autoryzacji do kanałów ,urządzeń......... lokalizacji . Co oznacza ta autoryzacja ? Jaki bedzie efekt jesli :
1) dam autoryzacje do kanałów, a nie dam do urządzeń ?
2) Jesli autoryzuje lokalizacje ,to czy one w tym momencie będą widoczne jako ROOMs w google home ?

krókie wyjasnienie tej autoryzacji mile widziane :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7955
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 6:31 am

1. Nie da się zgodzić tylko na cześć
2. Tak
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw lut 07, 2019 7:46 am

No to dziś czwartek....... Google!!!
Czekamy?
mally16
Posty: 13
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:29 am

czw lut 07, 2019 6:39 pm

Google CZEKAMY :D
ODPOWIEDZ