Google Home

0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

czw lut 07, 2019 7:18 pm

Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
and111
Posty: 104
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

czw lut 07, 2019 7:36 pm

U mnie jest problem: wybieram SUPLA, podaję dane do CLOUD, przyznaję dostęp i wywala mi komunikat "Nie udało się zaktualizować ustawienia. Sprawdź połączenie".
W CLOUD w zakładce Integracje pojawia się GOOGLE z zakresem "Konto (Odczyt), Kanały (Odczyt, Wykonywanie akcji), Urządzenia we/wy (Odczyt), Lokalizacje (Odczyt), Dostęp offline (Dostęp do konta kiedy jesteś niedostępny(a))"
Próbowałem kilka razy i to samo.
Pawele
Posty: 108
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

czw lut 07, 2019 7:57 pm

Działa elegancko, lecz GA póki co nie każdą Polską komendę ogarnia, jeszcze lepiej mieć nazwy w GH po Angielsku i wydawać je po Angielsku.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 7:59 pm

and111 pisze:
czw lut 07, 2019 7:36 pm
U mnie jest problem: wybieram SUPLA, podaję dane do CLOUD, przyznaję dostęp i wywala mi komunikat "Nie udało się zaktualizować ustawienia. Sprawdź połączenie".
W CLOUD w zakładce Integracje pojawia się GOOGLE z zakresem "Konto (Odczyt), Kanały (Odczyt, Wykonywanie akcji), Urządzenia we/wy (Odczyt), Lokalizacje (Odczyt), Dostęp offline (Dostęp do konta kiedy jesteś niedostępny(a))"
Próbowałem kilka razy i to samo.
Jakiś screen ?
and111
Posty: 104
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

czw lut 07, 2019 8:11 pm

20190207_210207.jpg
20190207_210207.jpg (66.28 KiB) Przejrzano 1043 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1108
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 8:13 pm

Ja mam po przyznaniu dostępu coś takiego:

Obrazek

a po odświeżeniu strony w przeglądarce:

Obrazek
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
and111
Posty: 104
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

czw lut 07, 2019 8:15 pm

Na drugim telefonie zadziałało. Mam chyba coś z ustawieniami GH. Odinstaluję GH i zainstaluję ponownie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 8:18 pm

Robert Błaszczak pisze:
czw lut 07, 2019 8:13 pm
Ja mam po przyznaniu dostępu coś takiego:

Obrazek

a po odświeżeniu strony w przeglądarce:

Obrazek
Nie powinieneś tego odświeżać.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1108
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 8:22 pm

Znalazłem przyczynę. Miałem ustawioną domyślną przeglądarkę Edge. Po zmianie na Chrome bez problemu ruszyło.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

czw lut 07, 2019 8:27 pm

U mnie na polecenia wyszukuje internet
ODPOWIEDZ