Google Home

Sk_uter
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 17, 2019 1:12 pm

Dodałem swoją Suple to GA, od razu podzielił mi pokoje tak jak w Supli miałem ustawione, więc jest super, ale czy GA jest w stanie rozpoznać moje nazwy pokoi, abym mógł powiedzieć 'włącz światło u Tomka'? Bo nie rozpoznaje mi tego.
Załączniki
Screenshot_20190617-150833_Google.jpg
Screenshot_20190617-150833_Google.jpg (137.1 KiB) Przejrzano 810 razy
Screenshot_20190617-150831_Google.jpg
Screenshot_20190617-150831_Google.jpg (232.74 KiB) Przejrzano 810 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8862
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 17, 2019 1:27 pm

W GH możesz pozmieniać nazwy bez zmiany nazw w cloudzie.
Sk_uter
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 17, 2019 1:36 pm

Ale GA potrafi wgl zrozumieć swoje nazwy pomieszczeń?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8862
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 17, 2019 1:47 pm

Angielskie tak. Polskie chyba jeszcze nie.
Sk_uter
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 17, 2019 1:49 pm

To jak teraz włączać światło jeśli mam kilka takich urządzeń?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8862
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 17, 2019 1:55 pm

Musisz je jakoś ponazywać i odwołujesz się do nich "po imieniu"
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

pn cze 17, 2019 9:19 pm

Sk_uter pisze:
pn cze 17, 2019 1:49 pm
To jak teraz włączać światło jeśli mam kilka takich urządzeń?
To jeszcze precyzyjniej:
GH w przypadku posiadania głosnikow rozróżnia w ktorym pomieszczeniu do niego mowisz
Jesli uzywasz na telefonie to *musisz* nazwac kazdy pokoj inaczej i mowic "ok google turn kitchen light on" (gdzie swiatlo nazywa sie "light".)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Sk_uter
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 17, 2019 9:22 pm

Szkoda, że właśnie angielskich zdań trzeba używać, ale z czasem myślę, że asystent nauczy się lepiej polskiego 😁
Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 144
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

pn cze 17, 2019 9:26 pm

Sk_uter pisze:
pn cze 17, 2019 9:22 pm
Szkoda, że właśnie angielskich zdań trzeba używać, ale z czasem myślę, że asystent nauczy się lepiej polskiego 😁
Oczywiscie ze sie nauczy- jest w trakcie jesli o glosniki chodzi a na komorce juz umie po polsku :)
Ostatnio zmieniony pn cze 17, 2019 10:02 pm przez Vallhalen, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Sk_uter
Posty: 225
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 17, 2019 9:29 pm

Właśnie w telefonie próbuje tego używać, ale na razie topornie to mi chodzi, słowo 'light' muszę użyć zamiast światła i czasem próbuje to jakoś po polsku zrozumieć i nie rozumie o co mi chodzi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Google Home”