Google Home

sebszc
Posty: 4
Rejestracja: śr kwie 24, 2019 7:57 am

czw paź 24, 2019 11:48 am

Ok, to jeszcze chciałbym się upewnić co do samego GA. Sterowanie urządzeniami supli z poziomu GA może odbywać się tylko za pomocą supla scripts lub IFTTT?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10631
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 24, 2019 12:19 pm

Sterowanie przez GA jest natywne. Nie trzeba uruchamiać supla-scripts
sebszc
Posty: 4
Rejestracja: śr kwie 24, 2019 7:57 am

czw paź 24, 2019 12:53 pm

Przepraszam, ale to już zupełnie się pogubiłem. W takim razie odnosząc się do mojego problemu (zostawiając GH), gdzie mam błąd w ustawieniach, że GA na telefonie nie włącza światła?
Asystent połączony z Supla (w sterowaniu domem, w urządzeniach mam swoją lampę), ale na polecenie głosowe jej nie włącza? Komenda po polsku, nazwy urządzeń i pomieszczeń przypisane w GA również po polsku.
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

czw paź 24, 2019 1:25 pm

Ustaw wszystko w GH po angielsku i będzie działać. Komendy też wydajesz po angielsku. Polski asystent jest upośledzony
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1762
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw paź 24, 2019 1:58 pm

Gucio2607. pisze:
czw paź 24, 2019 1:25 pm
Polski asystent jest upośledzony
I jest to problem z GA, a nie z Suplą. Więc jak chcesz dobrze działającego GA, to musisz się zwracać do Google :D

Możesz sterować w pełni po polsku za pomocą linków bezpośrednich i IFTTT.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 679
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt paź 25, 2019 7:08 am

sebszc pisze:
czw paź 24, 2019 12:53 pm
Przepraszam, ale to już zupełnie się pogubiłem. W takim razie odnosząc się do mojego problemu (zostawiając GH), gdzie mam błąd w ustawieniach, że GA na telefonie nie włącza światła?
Asystent połączony z Supla (w sterowaniu domem, w urządzeniach mam swoją lampę), ale na polecenie głosowe jej nie włącza? Komenda po polsku, nazwy urządzeń i pomieszczeń przypisane w GA również po polsku.
W Google Home ustaw nazwy urządzeń i pomieszczeń po angielsku i jak pisali poprzednicy wydawaj komendy po angielsku. Ja tak mówię do głośnika i wszystko działa. Do polskiego asystenta mogę powiedzieć włącz night lamp i działa :D
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 256
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz paź 27, 2019 10:52 pm

Gada komuś GH po polsku (nie chodzi mi o sterowanie)? Jeśli tak, to w informacjach o urządzeniu w apce jaki macie kod kraju? Moze to powoduje ze mój nie kuma rodzimej mowy (kod US).
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 679
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

wt paź 29, 2019 7:35 am

o_rany pisze:
ndz paź 27, 2019 10:52 pm
Gada komuś GH po polsku (nie chodzi mi o sterowanie)? Jeśli tak, to w informacjach o urządzeniu w apce jaki macie kod kraju? Moze to powoduje ze mój nie kuma rodzimej mowy (kod US).
Jeśli pytasz o gadanie do głośnika to nie działa. Zresztą w czasie, gdy inni pisali, że przemówił po polsku u mnie nigdy to nie działało. Niezależnie jakie ustawienia języka zrobię - podobno te sposoby z yt też dawną nie działają, bo załatali ten bug. Mam kilka głośników GH mini i gada tylko po angielsku. Pozostaje czekać na oficjalne wsparcie.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 256
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

wt paź 29, 2019 8:41 am

No widzisz.... jak slysze ze komus gada po naszemu to zachodze w glowe czy cos u nie nie jest OK bo kiedys mial zryw i gadal przez chwile.

Celem potwierdzenia- czy komus gada po polsku na dzien dzisiejszy Google Home (mini, home czy inne fizyczne urzadzenie od Googla nie mowie o asystencie na androidzie?
kris.gie
Posty: 205
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt paź 29, 2019 10:24 am

U mnie nie działa, chociaż przez jakiś czas gadały po polsku moje stacjonarne asystenty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Google Home”