Google Home

andrzejano
Posty: 307
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

śr lip 01, 2020 7:40 pm

pzygmunt pisze:
pt cze 26, 2020 7:04 am
Będzie obsługiwać lada dzień
Kiedy nastąpi "lada dzień" ?
juras
Posty: 86
Rejestracja: pn lut 03, 2020 5:39 am

czw lip 02, 2020 4:18 am

Jak wskazuje okreslenie "lada dzien" to spodziewaj sie " na dniach" a max za "pare tygodni" ;)
Tak powaznie, to tez czekam z niecierpliwoscia na te funkcjonalnosc
peet_peet
Posty: 19
Rejestracja: pn cze 22, 2020 9:33 am

pt lip 03, 2020 8:37 pm

patryk051185 pisze:
wt cze 30, 2020 8:28 pm
patryk051185 pisze:
pt cze 26, 2020 2:18 pm
Rolety już pięknie zamyka w całym domu (10szt) , co gorsza nie wiem jak się do asystenta zwrócić żeby je otworzył :lol:
Odkryłem dzisiaj nowe zwroty i da się otwierać i zamykać rolety.

Po wywołaniu asystenta:
"Rolety w dół" dla zamknięcia
"Rolety w górę" dla otwarcia
Zainstalowałem dziś i jestem w szoku jak to działa :D A czy odkrył ktoś jak zatrzymać ruch rolety w trakcie podnoszenia/opuszczania??
rustin
Posty: 59
Rejestracja: ndz gru 22, 2019 3:45 pm

czw paź 01, 2020 7:51 am

Bramy chyba nadal nie są obsługiwane?
patryk051185
Posty: 90
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Jaworzno

czw paź 01, 2020 8:01 am

rustin pisze:
czw paź 01, 2020 7:51 am
Bramy chyba nadal nie są obsługiwane?
Jeszcze nie działają.
Jakiś czas temu działało w konfiguracji z asystentem google i IFTTT ale przestało...
rustin
Posty: 59
Rejestracja: ndz gru 22, 2019 3:45 pm

czw paź 01, 2020 8:07 am

Ifttt wogole coś się porobiło bo mi wyskakuje że muszę zapłacić aby korzystać
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 691
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw paź 01, 2020 8:27 am

patryk051185 pisze:
pt cze 26, 2020 2:18 pm
Rolety już pięknie zamyka w całym domu (10szt) , co gorsza nie wiem jak się do asystenta zwrócić żeby je otworzył :lol:
Nie wiem również jak głosowo zamykać/otwierać poszczególne pomieszczenia. Ma ktoś doświadczenie?
Możesz powiedzieć "open" lub "close" i nazwa pomieszczenia po angielsku, np. open kitchen i otworzy roletę w kuchni, analogicznie close kitchen zamyka roletę w kuchni.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3, Rpi Zero + 8x LYWSD03MMC i brak czasu na więcej...
patryk051185
Posty: 90
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Jaworzno

czw paź 01, 2020 9:22 am

Lucas pisze:
czw paź 01, 2020 8:27 am


Możesz powiedzieć "open" lub "close" i nazwa pomieszczenia po angielsku, np. open kitchen i otworzy roletę w kuchni, analogicznie close kitchen zamyka roletę w kuchni.
Po polsku uchyl lub zamknij i polskie nazwy pomieszczeń też działają bez głośnika Google Home na samym asystencie w telefonie
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 691
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw paź 01, 2020 9:24 am

patryk051185 pisze:
czw paź 01, 2020 9:22 am
Lucas pisze:
czw paź 01, 2020 8:27 am


Możesz powiedzieć "open" lub "close" i nazwa pomieszczenia po angielsku, np. open kitchen i otworzy roletę w kuchni, analogicznie close kitchen zamyka roletę w kuchni.
Po polsku uchyl lub zamknij i polskie nazwy pomieszczeń też działają bez głośnika Google Home na samym asystencie w telefonie
Miałem na myśli głośnik. On po polsku Cię nie zrozumie. Ja korzystam z głośników i w GH nazwy pomieszczeń muszą być po angielsku.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3, Rpi Zero + 8x LYWSD03MMC i brak czasu na więcej...
kris.gie
Posty: 246
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

czw paź 01, 2020 9:38 am

Lucas pisze:
czw paź 01, 2020 9:24 am
patryk051185 pisze:
czw paź 01, 2020 9:22 am
Lucas pisze:
czw paź 01, 2020 8:27 am


Możesz powiedzieć "open" lub "close" i nazwa pomieszczenia po angielsku, np. open kitchen i otworzy roletę w kuchni, analogicznie close kitchen zamyka roletę w kuchni.
Po polsku uchyl lub zamknij i polskie nazwy pomieszczeń też działają bez głośnika Google Home na samym asystencie w telefonie
Miałem na myśli głośnik. On po polsku Cię nie zrozumie. Ja korzystam z głośników i w GH nazwy pomieszczeń muszą być po angielsku.
Jeśli w Google Home masz rolety skojarzone z tym samym pomieszczeniem co głośnik to wtedy wystarczy open albo close the blinds.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Google Home”