Google Home

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 11:06 pm

wojtas567 pisze:
czw lut 07, 2019 10:36 pm
GH nie widać automatu schodowego, traktowany jest jak furtka?
Brakło czasu i nie robiłem z tym testów.
flowerek
Posty: 108
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

pt lut 08, 2019 7:26 am

Podziękowania i wielki szacun dla @pzygmunt za wytrwałość we wdrożeniu Supla w GA !!
Mam nadzieję, że znajdziesz zapał żeby - na ile GA pozwoli - rozwijać to narzędzie pod nasze supLOVe potrzeby.

Co do samego asystenta
Pierwsze wrażenie było WOW, natomiast po chwili kubeł wody na głowę :D Po polsku rozumie chyba tylko "włącz światło" i... zapala mi cały dom.
Nic innego po polsku z niego nie udało mi się wycisnąć.
Tak jak pisali koledzy po zmianie nazw pomieszczeń i/lub urządzeń na nazwy angielskie i wydawaniu komend po angielsku zaczyna działać całkiem poprawnie....ale dla mnie (i członków rodziny) to nienaturalne, żeby wchodząc do salonu powiedzieć "turn on ligh...."

krótko mówiąc - pochwalić się tym przed kimś nie idzie - w przeciwieństwie do sposobu kolegi @fracz z automate (tym robiłem niezłe WOW wśród znajomych, szczególnie po zdefiniowaniu "śmiesznych" komend.
Wracam więc do automate....
ale będę bacznie obserwował postępy polskiego asystenta.

ps. co do samego GA po polsku to nie uwierzycie ale w mojej rodzinie największe postępy z GA mają nie moje nastoletnie dzieci ale moja teściowa. można powiedzieć ze asystent i teściowa nie mogą się ze sobą rozstać...teść chyba przestaje mnie lubić za to ze jej to uruchomiłem :lol:
Tuti
Posty: 50
Rejestracja: ndz sty 28, 2018 11:02 am

pt lut 08, 2019 8:07 am

Jak zlinkować prywatną Suplę?

Dostaję komunikat, że nie jest zarejestrowana lub publiczna 😞.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1105
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt lut 08, 2019 8:21 am

Tuti pisze:
pt lut 08, 2019 8:07 am
Jak zlinkować prywatną Suplę?

Dostaję komunikat, że nie jest zarejestrowana lub publiczna 😞.
Po pierwsze musisz mieć już zainstalowaną wersję 2.3, a po drugie to dopiero będzie włączone jak wszystko się ustabilizuje
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 08, 2019 9:08 am

Obsługiwane komendy:
viewtopic.php?p=36051#p36051
Tuti
Posty: 50
Rejestracja: ndz sty 28, 2018 11:02 am

pt lut 08, 2019 10:05 am

michael pisze:
pt lut 08, 2019 8:21 am
Tuti pisze:
pt lut 08, 2019 8:07 am
Jak zlinkować prywatną Suplę?

Dostaję komunikat, że nie jest zarejestrowana lub publiczna 😞.
Po pierwsze musisz mieć już zainstalowaną wersję 2.3, a po drugie to dopiero będzie włączone jak wszystko się ustabilizuje
Jaki jest przewidziany konkretny czas udostępnienia v2.3 na maliny?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1105
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt lut 08, 2019 10:11 am

Wydaje mi się, że lada dzień :)
a na dzień dzisiejszy sam możesz sobie zaktualizować cloud'a ze źródeł na:
https://github.com/SUPLA/supla-cloud

oraz supla-server
https://github.com/SUPLA/supla-core/tre ... er/Release
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Tuti
Posty: 50
Rejestracja: ndz sty 28, 2018 11:02 am

pt lut 08, 2019 10:26 am

Tak to się jeszcze nie bawiłem. Ale kto wie ... 😜
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

pt lut 08, 2019 11:11 am

Czy da się przekaźnik supli (row1 lub jeden przekaźnik row2) ustawić tak aby nie był traktowany jako "Zarówka" (Light)? Czyli nie reagował na włączanie lub wyłączanie np wszystkich świateł (np. turn on all the lights)? Pod taki przekaźnik mam podpiętą kamerę, której on/off chce niezależnie sterować.
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt lut 08, 2019 11:20 am

sdsi pisze:
pt lut 08, 2019 11:11 am
Czy da się przekaźnik supli (row1 lub jeden przekaźnik row2) ustawić tak aby nie był traktowany jako "Zarówka" (Light)? Czyli nie reagował na włączanie lub wyłączanie np wszystkich świateł (np. turn on all the lights)? Pod taki przekaźnik mam podpiętą kamerę, której on/off chce niezależnie sterować.
Zmień funkcje tego wyłącznika w cloud z WŁĄCZNIK ŚWIATŁA na WŁĄCZNIK ZASILANIA. W nazwie taki wyłącznik tez nie może mieć ani light ani LED
ODPOWIEDZ