Strona 31 z 39

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 1:12 pm
autor: Sk_uter
Dodałem swoją Suple to GA, od razu podzielił mi pokoje tak jak w Supli miałem ustawione, więc jest super, ale czy GA jest w stanie rozpoznać moje nazwy pokoi, abym mógł powiedzieć 'włącz światło u Tomka'? Bo nie rozpoznaje mi tego.

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 1:27 pm
autor: pzygmunt
W GH możesz pozmieniać nazwy bez zmiany nazw w cloudzie.

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 1:36 pm
autor: Sk_uter
Ale GA potrafi wgl zrozumieć swoje nazwy pomieszczeń?

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 1:47 pm
autor: pzygmunt
Angielskie tak. Polskie chyba jeszcze nie.

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 1:49 pm
autor: Sk_uter
To jak teraz włączać światło jeśli mam kilka takich urządzeń?

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 1:55 pm
autor: pzygmunt
Musisz je jakoś ponazywać i odwołujesz się do nich "po imieniu"

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 9:19 pm
autor: Vallhalen
Sk_uter pisze:
pn cze 17, 2019 1:49 pm
To jak teraz włączać światło jeśli mam kilka takich urządzeń?
To jeszcze precyzyjniej:
GH w przypadku posiadania głosnikow rozróżnia w ktorym pomieszczeniu do niego mowisz
Jesli uzywasz na telefonie to *musisz* nazwac kazdy pokoj inaczej i mowic "ok google turn kitchen light on" (gdzie swiatlo nazywa sie "light".)

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 9:22 pm
autor: Sk_uter
Szkoda, że właśnie angielskich zdań trzeba używać, ale z czasem myślę, że asystent nauczy się lepiej polskiego 😁

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 9:26 pm
autor: Vallhalen
Sk_uter pisze:
pn cze 17, 2019 9:22 pm
Szkoda, że właśnie angielskich zdań trzeba używać, ale z czasem myślę, że asystent nauczy się lepiej polskiego 😁
Oczywiscie ze sie nauczy- jest w trakcie jesli o glosniki chodzi a na komorce juz umie po polsku :)

Re: Google Home

: pn cze 17, 2019 9:29 pm
autor: Sk_uter
Właśnie w telefonie próbuje tego używać, ale na razie topornie to mi chodzi, słowo 'light' muszę użyć zamiast światła i czasem próbuje to jakoś po polsku zrozumieć i nie rozumie o co mi chodzi