Google Home

wsosniak
Posts: 328
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Oct 16, 2019 2:49 pm

te rolety u mnie też się same pojawiły i tak to wygląda:
Attachments
Screenshot_20191016-164609.png
Screenshot_20191016-164609.png (156.73 KiB) Viewed 220 times
wsosniak
Posts: 328
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Oct 16, 2019 4:12 pm

PLF10T wrote:
Wed Oct 16, 2019 2:39 pm
.... U mnie nadal nie widać. Mam kilka rolet.
zrób tak : viewtopic.php?p=51444#p51444
wsosniak
Posts: 328
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Oct 16, 2019 4:34 pm

@pzygmunt ? a na bramy można liczyć w jakiejś najbiższej perspektywie ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 16, 2019 4:36 pm

Ta funkcja przewidziana jest zaraz po wydaniu clouda v2.4
PLF10T
Posts: 227
Joined: Sun May 22, 2016 6:24 pm

Wed Oct 16, 2019 6:28 pm

wsosniak wrote:
Wed Oct 16, 2019 4:12 pm
PLF10T wrote:
Wed Oct 16, 2019 2:39 pm
.... U mnie nadal nie widać. Mam kilka rolet.
zrób tak : viewtopic.php?p=51444#p51444
Zadziałało!

Mam rolety w zestawie urządzeń w GH, ale co dalej? Nie można nimi sterować? Przy urządzeniu typu wyłącznik jest On/Off. Tu nie ma nic, a kliknięcie w ikonę pokazuje właściwości urządzenia, ale nie jego stan ani możliwość sterowania. Coś źle robię?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 16, 2019 6:35 pm

Wszystko robisz dobrze. Aplikacja GH nie umożliwia manualnego sterowania. Tylko głosowe.
PLF10T
Posts: 227
Joined: Sun May 22, 2016 6:24 pm

Wed Oct 16, 2019 6:51 pm

Łomatko! Działa!
Dziękuję wszystkim za pomoc.
wsosniak
Posts: 328
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed Oct 16, 2019 8:26 pm

pzygmunt wrote:
Wed Oct 16, 2019 4:36 pm
Ta funkcja przewidziana jest zaraz po wydaniu clouda v2.4
ooo sorry za niepotrzebne, ponowne zawracanie dupy, przecież już to kiedyś omawailismy :) : viewtopic.php?p=36001#p36001
sebszc
Posts: 4
Joined: Wed Apr 24, 2019 7:57 am

Thu Oct 24, 2019 8:23 am

Witam,

Na wstępie zaznaczę, że zapoznałem się z wcześniejszymi informacjami, ale nie mogę sobie poradzić z czymś co wydawało mi się banalne.
Otóż mam na testy PNW-01 i podłączoną do niego lampę. Za pomocą apki Supli wszystko ładnie działa. Problem mam z sterowaniem głosowym za pomocą asystenta na telefonie. GH zainstalowany na telefonie, połączony z Supla, widać moją lampę, ale w żaden sposób po wypowiedzeniu polecenia nie włącza jej. W Supla przypisana funkcja pod pnw-01 to włącznik światła. Jej nazwa to po prostu lampa. W GH jak najbardziej widać urządzenia o nazwie lampa, pomieszczenie to salon, manualne włącz/wyłącz działa. Języki w asystencie ustawione na PL, jak się o coś zapytam to oczywiście gada po polsku i ok. Ale jak próbuję polecenie OK, Google, włącz lampę w salonie to tylko dymek, że gotowe, ale nic się więcej nie dzieje. Gdzie mam błąd?

Z góry dziękuję za pomoc
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 24, 2019 9:06 am

Mów do głośnika w języku angielskim. GH oficjalnie nie wspiera polskiego.
Post Reply