Google Home

Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 233
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pt lis 15, 2019 7:27 pm

Z tym otwieraniem bram to raczej lepiej uzywac natywne rozwiązania i omijac serwery po calym swiecie.
patryk051185
Posty: 43
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

pt lis 15, 2019 7:45 pm

A wiec póki nie ma oficjalnych powiadomień to Alexy też mam nie używać bo przez pół świata idzie info że mam bramę otwartą?
To może w ogóle odłącze Suple i wrócę do pilota. :lol:
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 663
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt lis 15, 2019 7:51 pm

W sumie jak chcesz, to kto Ci zabroni... :lol:

@o_rany tylko dobrze Ci poradził.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
patryk051185
Posty: 43
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

pt lis 15, 2019 8:07 pm

Okej przynaje nie znam się. :shock:
W takim razie proszę o wytłumaczenie dlaczego natywnie, i omijać serwery po calym świecie.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 233
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pt lis 15, 2019 11:40 pm

Klucz do domu mam ja, zona, syn- obcym nie daje. Pilit do bramy mam zamiast zapalniczki i w sumie szybciej z niego korzystać niz z apki. Supla i Alexa poprzez IFfft dostaje tylko info czy otwarta brama czy zamknieta- tyle mi wystarxzy aby sprawdzic czy czasem nie zapomniałem zamknac. Druga sprawa -jesli mi opierdykaja chalupe to nie wiem czy ubezpieczyciel bedzie sklonny do wyplaty odszkodowania....
patryk051185
Posty: 43
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza / Jaworzno

sob lis 16, 2019 8:59 am

Też uważam, że natywnie jest lepiej ale póki nie ma innego rozwiązania to co zrobić.. Pilot pilotem ale problem się robi jak jest kilka samochodów i nie zawsze jezdzisz tym samym. Tak się składa, że mieszkamy przy ruchliwej drodze. Suplą otwieram 1km wcześniej i brama zdąży się otworzyć. Mieliśmy już kilka podbramkowych sytuacji stojąc z włączonym kierunkowskazem czekając na otwarcie. Co do włamania to złodzieje raczej przeskoczą ogrodzenie niż znajdą link do bezpośredniego wykonania.. Swoją drogą Google też "podobnno" podsłuchuje..
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 233
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

sob lis 16, 2019 11:28 am

Jesli chcesz gadac do asystenta coby otwieral brame to podlacz jakiś chocby sanoff z softem ktory zalacza przekaznik na kilka sekund + separujacy przekaznik i masz niby zarowke ale otwarcie bramy:) Mam takie cos od Zibi All in one i tam jest dodatkowo kontraktron ktory moze informowac o otwarciu/zamknieciu. Mozesz tez zrobic aby brama otwierala sie wczesniej np. wzgledem lokalizacji- ktos juz to opisal na forum.
Ja generalnie mam focha na GH bo coś coraz slabiej kuma w porownaniu z Alexa. W grudniu pewnie dadza jakis ochlap na swieta i zacznie gadac po naszemu ale..... zobaczymy
Awatar użytkownika
vitia
Posty: 43
Rejestracja: śr lip 10, 2019 8:40 am

wt lis 19, 2019 12:40 pm

Wszystkie Sonoffy z wgraną Suplą GA widzi i steruje nimi bez problemu. Yunshana GA nie widzi i steruje nim tylko przez IFTTT. Czy to się zmieni? Czy może ja coś źle robię?
cino111
Posty: 708
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

wt lis 19, 2019 12:53 pm

vitia pisze:
wt lis 19, 2019 12:40 pm
Wszystkie Sonoffy z wgraną Suplą GA widzi i steruje nimi bez problemu. Yunshana GA nie widzi i steruje nim tylko przez IFTTT. Czy to się zmieni? Czy może ja coś źle robię?
Yunshana to masz pewnie ustawiony kanał brama. GH nie obsługuje jeszcze tego kanału.
pacjentt
Posty: 3
Rejestracja: ndz cze 02, 2019 6:02 pm

ndz sty 05, 2020 9:25 pm

pzygmunt pisze:
śr cze 12, 2019 5:38 pm
Rolety są już przez GH API oficjalnie wspierane. Tak samo bramy garażowe i wjazdowe.
Najpierw rozszerzymy integrację o rolety. Termin - czerwiec, ale bezpieczniej jak założymy lipiec.
Witam
Mam 3 sterowniki do rolet ale po synchronizacji z Google home pojawiają mi się ale nie mam możliwości nimi sterowania. Co ma zrobić żeby była taka możliwość?
W załączniku screen z gh
Załączniki
Plik z gh
Plik z gh
Screenshot_20200105_221134_com.google.android.apps.chromecast.app.jpg (172.7 KiB) Przejrzano 69 razy
ODPOWIEDZ