Google Home

hanuer
Posty: 57
Rejestracja: wt sty 07, 2020 1:10 am

śr mar 18, 2020 9:30 pm

Czy planowane jest dodanie termometrów do GH?
darius
Posty: 41
Rejestracja: pn paź 24, 2016 7:35 pm

wt mar 24, 2020 5:52 pm

Pytanko jak chce dodać do Google swoją prywatna instancje supli to dostaje komunikat:
Nie mogliśmy połączyć się z twoją prywatną instancją SUPLA Cloud. Twoja instancja nie jest zarejestrowana lub próbujesz autoryzować aplikację, która nie jest publiczna.

Gdzie mam tą suplę zarejestrować?
darius
Posty: 41
Rejestracja: pn paź 24, 2016 7:35 pm

śr mar 25, 2020 5:55 pm

Hej dzięki za link do rejestracji cloud.
Mam wersję dockerową przed którą stoi proxy na apache.
Niezależnie jaki adres podam czy przez apache:
https://supla.xxx.waw.pl
supla.xxx.waw.pl
czy bezpośrednio:
https://supla.xxx.waw.pl:4443

to dostaję błąd jak niżej:
Twoja prywatna instancja SUPLA cloud jest niedostępna. Upewnij się, że Twój serwer jest online, a połączenie HTTPS poprawnie działa. (Błąd: 400)

co robię źle?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8732
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 6:59 pm

Podajesz przy rejestracji port ?
darius
Posty: 41
Rejestracja: pn paź 24, 2016 7:35 pm

śr mar 25, 2020 8:06 pm

Przy proxy nie bo jest standardowy 443
Za proxy docker jest na 4443 i wtedy tak podaje port
Za każdym razem mam błąd 400
Trantitel
Posty: 33
Rejestracja: pn gru 17, 2018 7:31 am

czw maja 07, 2020 8:29 pm

Też mam kłopot w rejestracją prywatnej Supli. Stoi na Qnapie (na świat wystawiona przez port 9999). Czyli https://supla.mojadomena.pl:9999. Ceryfikat SSL z Qnapa wgrałem także do Supli. Przy połączeniu przeglądarka wyświetla prawidłowy certyfikat LetsEncrypt. Przy rejestracji wywala:
Twoja prywatna instancja SUPLA cloud jest niedostępna. Upewnij się, że Twój serwer jest online, a połączenie HTTPS poprawnie działa. (Błąd: 400)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8732
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 07, 2020 9:33 pm

Ja się z tym adresem nie potrafię połączyć.
Trantitel
Posty: 33
Rejestracja: pn gru 17, 2018 7:31 am

czw maja 07, 2020 9:51 pm

Cały czas kombinuje i już wiem w czym jest problem.
Nie łączyłeś się, bo podałem przykładową domenę :) Problemem okazał się być certyfikat SSL. Kiedy wrzuciłem jako server.crt połączony plik (certyfikaty główny + Intermediate). To rejestracja poszła.
Teraz prosi o wykonanie z terminala polecenia. Rozumiem, że z terminala mojego Qnapa. Łączę się przez SSH i wywala mi przy podanym poleceniu: Error: No such container: supla-cloud
Edit:
Zmieniłem nazwę kontenera w poleceniu konsoli i poszło, ale...
Registering your private SUPLA Cloud...
Could not contact Autodiscover service. Try again in a while. (Error: 404)
Trafiłem na wątek z podobnym problemem viewtopic.php?f=11&t=3063&start=80. Pomogło!


Lista kontenerów supli:
Załączniki
supla_kontenery.jpg
supla_kontenery.jpg (13.47 KiB) Przejrzano 492 razy
xzihen
Posty: 30
Rejestracja: sob lis 23, 2019 2:21 pm
Lokalizacja: Łódź

śr maja 20, 2020 8:26 pm

czy jest możliwość dodanie odczytów z termometrów i sprawdzania stanów kontraktronów w aplikacji google home ?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Google Home”