Amazon Alexa

Awatar użytkownika
archongtv
Posty: 5
Rejestracja: śr sty 02, 2019 7:07 pm

pn sty 21, 2019 2:24 pm

jak mi wykrywa urządzenia, które mają opis:
Sypialnia / Garderoba - Ogrzewanie podłogowe - mała łazienka ZAMEL ROW-02 [IODevice #1XXX Channel #4XXX]
to jak mam się zwrócić do Alexy, żeby tym sterować?
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pn sty 21, 2019 6:15 pm

Zmień nazwa na jakas przyjazną np "Grzej stopy" i tyle.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn sty 21, 2019 7:09 pm

Ewentualnie spróbuj tak :lol:
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pn sty 21, 2019 7:18 pm

fracz pisze:
pn sty 21, 2019 7:09 pm
Ewentualnie spróbuj tak :lol:
Gada więcej niż moja szanowna małżonka:)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 25, 2019 6:43 pm

Nie wiem czy nie odkryłem Buga a w Alexa: nie pokazuje mi ujemne temperatury z dht22 w supla jest -3.5 st a w Alexa --
IMG_20190125_193959.jpg
IMG_20190125_193959.jpg (37.37 KiB) Przejrzano 905 razy
IMG_20190125_193922.jpg
IMG_20190125_193922.jpg (61.96 KiB) Przejrzano 905 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7956
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 6:49 pm

A dodatnie pokazuje ?
Może jest jakiś błąd w kodzie po naszej stronie.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 25, 2019 6:58 pm

pzygmunt pisze:
pt sty 25, 2019 6:49 pm
A dodatnie pokazuje ?
Może jest jakiś błąd w kodzie po naszej stronie.
Tak dodatnie pokazuje. Zaraz wyśle na priv screena z kanałem i mailem
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1026
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt sty 25, 2019 7:04 pm

U mnie jest ok, pokazuje ujemne temperatury
Załączniki
FF5B751F-93C0-41E1-BC4C-9608F31B7AF6.png
FF5B751F-93C0-41E1-BC4C-9608F31B7AF6.png (41.76 KiB) Przejrzano 891 razy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 25, 2019 7:08 pm

Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure. I oczywiście pisząc powyższe o tym zapomniałem.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2019 7:15 pm przez QLQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1026
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt sty 25, 2019 7:14 pm

QLQ pisze:
pt sty 25, 2019 7:08 pm
Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Ja też mam z bme280, to nie powinno mieć znaczenia
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
ODPOWIEDZ