Amazon Alexa

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1262
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 25, 2019 7:17 pm

shimano73 pisze:
pt sty 25, 2019 7:14 pm
QLQ pisze:
pt sty 25, 2019 7:08 pm
Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Ja też mam z bme280, to nie powinno mieć znaczenia
Mój działa właśnie na Twoim kodzie @shimano73 trochę przeze mnie zmodyfikowanym. Razem z bh1750
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 7:19 pm

Dth22 na Sonoff Basic 5pin, soft 272- dziala
Załączniki
Screenshot_20190125-201356_Amazon Alexa.jpg
Screenshot_20190125-201356_Amazon Alexa.jpg (121.63 KiB) Przejrzano 1335 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8722
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 25, 2019 8:59 pm

QLQ pisze:
pt sty 25, 2019 6:43 pm
Nie wiem czy nie odkryłem Buga a w Alexa: nie pokazuje mi ujemne temperatury z dht22 w supla jest -3.5 st a w Alexa --
Sprawdziłem logi. Alexa wyświetla co wyświetla ponieważ tego kanału już nie ma.
Musisz odpiąć konto od Alexy i spiąć ponownie aby nowe kanały się pojawiły. Stare musisz usunąć z alexy ręcznie.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1262
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt sty 25, 2019 9:23 pm

Tak to mój błąd wraz z pojawieniem się aplikacji Supla-rc zmieniłem soft wemos na taki aby ciśnienie było przekazywane z addPressure ale całkiem 9 tym zapomniałem.
Przepraszam za zamieszanie

Swoją drogą teraz już wiem że Alexa nie odświeża automatycznie listy urządzeń.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8722
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 26, 2019 11:35 am

Dodam w kolejnej wersji odświeżanie bo dopiero niedawno w dokumentacji znalazłem, że się da. Google ma to trochę lepiej rozwiązane i tam już odświeżanie działa.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

sob sty 26, 2019 1:17 pm

Potwierdzam to samo jest z Broadlinkiem- brak odświeżania listy urządzeń... Amazon daje ciała.

Edit
Dodalem dwie nowe zabawki suplowe i Amazon ladnie je zassal, zwracam wiec honor Alexie
Ostatnio zmieniony sob sty 26, 2019 6:36 pm przez o_rany, łącznie zmieniany 1 raz.
mihu
Posty: 146
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

sob sty 26, 2019 6:04 pm

panowie mam pytanko gdzie w alexa zmienić temperature na zewnątrz bo mi pokazuje w chyba w F aren . mam apke Alexa (beta) i głośnik
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

sob sty 26, 2019 6:43 pm

Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
mihu
Posty: 146
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

ndz sty 27, 2019 9:01 am

o_rany pisze:
sob sty 26, 2019 6:43 pm
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
Dziękować... :D znalazłem i przestawiłem

A co oznaczają kolory diody w Alexa dout bo mi dzisiaj pulsuje na żółto co3 sec i nie wiem o co jej chodzi ?
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz sty 27, 2019 8:28 pm

mihu pisze:
ndz sty 27, 2019 9:01 am
o_rany pisze:
sob sty 26, 2019 6:43 pm
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
Dziękować... :D znalazłem i przestawiłem

A co oznaczają kolory diody w Alexa dout bo mi dzisiaj pulsuje na żółto co3 sec i nie wiem o co jej chodzi ?
Tu masz obrazowo: https://www.amazon.com/gp/help/customer ... =201601790
ODPOWIEDZ

Wróć do „Amazon Alexa”