Strona 6 z 12

Re: Amazon Alexa

: pt sty 25, 2019 7:17 pm
autor: QLQ
shimano73 pisze:
pt sty 25, 2019 7:14 pm
QLQ pisze:
pt sty 25, 2019 7:08 pm
Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Ja też mam z bme280, to nie powinno mieć znaczenia
Mój działa właśnie na Twoim kodzie @shimano73 trochę przeze mnie zmodyfikowanym. Razem z bh1750

Re: Amazon Alexa

: pt sty 25, 2019 7:19 pm
autor: o_rany
Dth22 na Sonoff Basic 5pin, soft 272- dziala

Re: Amazon Alexa

: pt sty 25, 2019 8:59 pm
autor: pzygmunt
QLQ pisze:
pt sty 25, 2019 6:43 pm
Nie wiem czy nie odkryłem Buga a w Alexa: nie pokazuje mi ujemne temperatury z dht22 w supla jest -3.5 st a w Alexa --
Sprawdziłem logi. Alexa wyświetla co wyświetla ponieważ tego kanału już nie ma.
Musisz odpiąć konto od Alexy i spiąć ponownie aby nowe kanały się pojawiły. Stare musisz usunąć z alexy ręcznie.

Re: Amazon Alexa

: pt sty 25, 2019 9:23 pm
autor: QLQ
Tak to mój błąd wraz z pojawieniem się aplikacji Supla-rc zmieniłem soft wemos na taki aby ciśnienie było przekazywane z addPressure ale całkiem 9 tym zapomniałem.
Przepraszam za zamieszanie

Swoją drogą teraz już wiem że Alexa nie odświeża automatycznie listy urządzeń.

Re: Amazon Alexa

: sob sty 26, 2019 11:35 am
autor: pzygmunt
Dodam w kolejnej wersji odświeżanie bo dopiero niedawno w dokumentacji znalazłem, że się da. Google ma to trochę lepiej rozwiązane i tam już odświeżanie działa.

Re: Amazon Alexa

: sob sty 26, 2019 1:17 pm
autor: o_rany
Potwierdzam to samo jest z Broadlinkiem- brak odświeżania listy urządzeń... Amazon daje ciała.

Edit
Dodalem dwie nowe zabawki suplowe i Amazon ladnie je zassal, zwracam wiec honor Alexie

Re: Amazon Alexa

: sob sty 26, 2019 6:04 pm
autor: mihu
panowie mam pytanko gdzie w alexa zmienić temperature na zewnątrz bo mi pokazuje w chyba w F aren . mam apke Alexa (beta) i głośnik

Re: Amazon Alexa

: sob sty 26, 2019 6:43 pm
autor: o_rany
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....

Re: Amazon Alexa

: ndz sty 27, 2019 9:01 am
autor: mihu
o_rany pisze:
sob sty 26, 2019 6:43 pm
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
Dziękować... :D znalazłem i przestawiłem

A co oznaczają kolory diody w Alexa dout bo mi dzisiaj pulsuje na żółto co3 sec i nie wiem o co jej chodzi ?

Re: Amazon Alexa

: ndz sty 27, 2019 8:28 pm
autor: o_rany
mihu pisze:
ndz sty 27, 2019 9:01 am
o_rany pisze:
sob sty 26, 2019 6:43 pm
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
Dziękować... :D znalazłem i przestawiłem

A co oznaczają kolory diody w Alexa dout bo mi dzisiaj pulsuje na żółto co3 sec i nie wiem o co jej chodzi ?
Tu masz obrazowo: https://www.amazon.com/gp/help/customer ... =201601790