Amazon Alexa

mihu
Posty: 135
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

wt sty 29, 2019 10:44 am

no niby mam wiadomość ale sprawdzałem i nie mam mam.idzie wyłączyć tą funkcje wiadomości ? żeby w nocy nie pulsowało na żółto ?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt sty 29, 2019 5:32 pm

mihu pisze:
wt sty 29, 2019 10:44 am
no niby mam wiadomość ale sprawdzałem i nie mam mam.idzie wyłączyć tą funkcje wiadomości ? żeby w nocy nie pulsowało na żółto ?

Do not disturb.
IMG_20190129_183150.jpg
IMG_20190129_183150.jpg (58.58 KiB) Przejrzano 1140 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr kwie 03, 2019 8:01 pm

Coś dziś cały dzień nie działa, przynajmniej u mnie.
Screenshot_20190403-220005_Amazon Alexa.jpg
Screenshot_20190403-220005_Amazon Alexa.jpg (305.28 KiB) Przejrzano 1006 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr kwie 03, 2019 8:14 pm

Może odłącz konto i podłącz ponownie.
Ustawienia powinny zostać.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr kwie 03, 2019 9:18 pm

pzygmunt pisze:
śr kwie 03, 2019 8:14 pm
Może odłącz konto i podłącz ponownie.
Ustawienia powinny zostać.
Potwierdzam, że zadziałało . Dziękuję
Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 93
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

sob lip 20, 2019 10:05 am

pzygmunt pisze:
pt sty 25, 2019 8:59 pm
Sprawdziłem logi. Alexa wyświetla co wyświetla ponieważ tego kanału już nie ma.
Musisz odpiąć konto od Alexy i spiąć ponownie aby nowe kanały się pojawiły. Stare musisz usunąć z alexy ręcznie.
przy zmianie softu na esp tez tak trzeba czy wystarczy dać https://alexa.amazon.com/spa/index.html#appliances a nastepnie discover i samo zastąpi ?
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
myrcin
Posty: 41
Rejestracja: pt cze 07, 2019 9:08 am

pn wrz 30, 2019 7:16 pm

Mam problem ze zlinkowaniem konta do prywatnej instancji Supla Cloud.
Zaznaczam przy dodawaniu skilla, że to prywatna Supla, wpisuje email i FQDN servera.
Otrzymuję taki błąd:
We cold not onnect to your SUPLA Cloud instance. Your instance is not registered or you are trying to aurtoize an application that is not public.

Co robię źle?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn wrz 30, 2019 7:33 pm

Zarejestrowałeś swój serwer ? Spełniłeś warunki ?
myrcin
Posty: 41
Rejestracja: pt cze 07, 2019 9:08 am

pn wrz 30, 2019 7:36 pm

pzygmunt pisze:
pn wrz 30, 2019 7:33 pm
Zarejestrowałeś swój serwer ? Spełniłeś warunki ?
Z przykrością stwierdzam, że nie mam pojęcia o czym mówisz :)
Czy to jakaś procedura Amazon?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn wrz 30, 2019 8:09 pm

Jeśli masz swój serwer (nie cloud.supla.org) to musisz go najpierw zarejestrować.

viewtopic.php?f=6&t=4869
ODPOWIEDZ